Mercedes: Γράφει ιστορία – Είναι η πρώτη εταιρεία που δοκιμάζει σύστημα αυτόνομης οδήγησης 4ου επιπέδου


Η Mercedes αποφάσισε να γράψει ιστορία και αποτελεί την πρώτη εταιρεία που δοκιμάζει σύστημα αυτόνομης οδήγησης 4ου επιπέδου.
Η Mercedes-Benz ξεκινάει τις δοκιμές συστημάτων αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 σε αυτοκινητόδρομους και αστικούς δρόμους στο Πεκίνο της Κίνας.


Όπως λοιπόν αναφέρει η Mercedes, οι δοκιμές γίνονται μέσω ειδικά προσαρμοσμένων S-Class. Τα μοντέλα αυτά είναι εξοπλισμένα με μια ολοκληρωμένη σειρά αισθητήρων, οι οποίοι φαίνεται να περιλαμβάνουν πολλαπλά LiDAR που βρίσκονται στην οροφή σε μια καμπυλωτή μονάδα.

Η Mercedes λέει ότι το αυτόνομο σύστημα οδήγησης στο 4ο επίπεδο δοκιμάζεται σε μια σειρά από διαφορετικά σενάρια, όπως η στάθμευση, η όπισθεν, η πλοήγηση σε κυκλικούς κόμβους και οι αριστερές στροφές σε κυκλοφορία χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Τα πρωτότυπα δοκιμάζουν επίσης και συστήματα που θα αυξήσουν την ασφάλεια όντας ικανά να επιβραδύνουν μόνα τους και να οδηγούν σε μονές, στενές λωρίδες, όπως για παράδειγμα στα διόδια των αυτοκινητοδρόμων.

Στην κλίμακα των αυτόνομων συστημάτων οδήγησης, η οποία έχει πέντε επίπεδα, το 4ο επίπεδο στο οποίο προχωρά σε δοκιμές η Mercedes θέλει το αυτοκίνητο να λειτουργεί χωρίς ανθρώπινη επίβλεψη για παρατεταμένες περιόδους. Πλήρης αυτόνομη οδήγηση, όπου όλα θα τα κάνει μόνο του το αυτοκίνητο είναι το 5ο επίπεδο!

Η Mercedes πέρυσι, παρουσίασε το σύστημα 3ου επιπέδου Drive Pilot στις ΗΠΑ, όντας το πρώτο σύστημα αυτόνομης οδήγησης σε αυτό το επίπεδο που εγκρίθηκε για χρήση σε δημόσιους αυτοκινητόδρομους.


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *