Mercedes-Benz G-Class: Ανανεώθηκε και κυκλοφορεί για πρώτη φορά με υβριδικούς κινητήρες

 

Η Mercedes αποφάσισε να ανανεώσει το εμβληματικό μοντέλο της Mercedes-Benz G-Class και το ενίσχυσε για πρώτη φορά  στην 45χρονη ιστορία της με υβριδικούς κινητήρες.


Η ανανεωμένη Mercedes-Benz G-Class αποκτά για πρώτη φορά στην ιστορία της κινητήρες με ήπια υβριδική υπόσταση
Mercedes-Benz G-Class

Στην ανανεωμένη Mercedes-Benz G 500, ο V8 έχει αντικατασταθεί από έναν 3λιτρο, 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα με ήπια υβριδική υποβοήθηση.

Η απόδοση φτάνει τους 449 ίππους, με τον ηλεκτροκινητήρα του συστήματος να προσθέτει επιπλέον 20 ίππους όποτε αυτό είναι αναγκαίο.

Ένας 6κύλινδρος κινητήρας 3.0 lt τοποθετείται και κάτω από το καπό της G 450 d, με την απόδοσή του να αγγίζει τους 367 ίππους και τα 750 Nm ροπής, χωρίς να συνυπολογίζεται η επιπλέον ισχύ των 20 ίππων του ήπια υβριδικού συνόλου.


Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται η έκδοση AMG G 63 facelift με τον 4λιτρο twin-turbo κινητήρα των 585 ίππων. Και σε αυτή τη περίπτωση όμως, την εμφάνισή του κάνει ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V.


Στο κομμάτι της εμφάνισης τώρα, οι αλλαγές αφορούν κατά κύριο λόγο την αεροδυναμική. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας ανέρχεται σε 0,48 Cd, γεγονός που σύμφωνα με την Mercedes θα βοηθήσει στην χαμηλότερη κατανάλωση.

Οι αλλαγές στους προφυλαχτήρες και τα πλαϊνά μέρη τμήματα του αυτοκινήτου είναι σχεδόν ανεπαίσθητες, ενώ έχει προστεθεί μια επιπλέον εισαγωγή αέρα στη μάσκα, φτάνοντας πλέον τις τέσσερις έναντι των τριών της προηγούμενης γενιάς.

Στο εσωτερικό, δεσπόζουν οι δύο μεγάλες οθόνες 12,3”, οι αεροπορικού τύπου αεραγωγοί και το χαρακτηριστικό χερούλι εμπρός από τον συνοδηγό, σήμα-κατατεθέν των σκληροτράχηλων εκτός δρόμου αυτοκινήτων.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *