McLaren: Γιορτάζει τα 60α γενέθλια της

Τα 60 χρόνια της γιορτάζει η McLaren και στο Goodwood Festival of Speed ετοιμάζει κάτι ξεχωριστό για τους φίλους της αυτοκίνησης.


Στο φεστιβάλ ταχύτητας 13-16 Ιουλίου η McLaren θα αποτίσει φόρο τιμής στον ιδρυτή, ενώ ταυτόχρονα θα αποκαλύψει τα νέα 720S και  Solus GT κάνοντας την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση στο διάσημο πλέον Goodwood, που αποτελεί την καρδιά του αγωνιστικού αυτοκινήτου, όχι μόνο στη Βρετανία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Είναι μια γιορτή του αγωνιστικού αυτοκινήτου όπου παράλληλα γίνονται και διάφορες άλλες εκδηλώσεις με βάση το καθημερινό αυτοκίνητο, καθώς οι επισκέπτες συρρέουν κατά χιλιάδες και οι αυτοκινητοβιομηχανίες το έχουν δει ως μια ακόμα ευκαιρία προβολής των προϊόντων τους.

Η McLaren εκτός από τα 720S και Solus GT θα έχει σε κοινή θέα και το πρώτο υβριδικό υπεραυτοκίνητο της εταιρίας την Artura.

Μη ξεχνάμε ότι η McLaren εκτός από τη μεγάλη αγωνιστική ιστορία της, έχει κερδίσει το λεγόμενο «Triple Crown», άτυπο μεν, αλλά που μετράει πάρα πολύ στην ιστορία των αγωνιστικών ομάδων.  Έχει κατακτήσει τη νίκη στους τρεις πιο θρυλικούς αγώνες του παγκοσμίου motorsport.


Η 750S, κινείται από twin-turbo V8 4λίτρo μοτέρ που αναπτύσσει ισχύ 750 ίππων και ροπή 800 Nm. Συνδυάζεται με νέα ελαφριά στοιχεία για να προσφέρει αναλογία ισχύος προς βάρος έως και 587 ίππους ανά τόνο, 22 ίππους/κιλό.


Με περισσότερη ισχύ και λιγότερο βάρος (30 κιλά) από την 720S που αντικαθιστά, η νέα 750S σταματάει τα χρονόμετρα σε 2,8 δευτ. για την επιτάχυνση 0-100 με τελική 321 χλμ. ενώ εξοπλίζεται με την ενεργητική ανάρτηση Proactive Chassis Control της McLaren, PCC III.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *