Mazda: Οι ειδικές εκδόσεις για το MX-5

Ένα μήνα μετά την αποκάλυψη του ανανεωμένου MX-5, o Shigeki Saito, Διευθυντής Προγράμματος του Miata, αποκάλυψε ότι η τρέχουσα γενιά του δεν θα βγει από την γκάμα της εταιρείας: «Θα κρατήσουμε το ND για όσο περισσότερο μπορούμε, και φυσικά θα θέλαμε να είναι συμβατό με όλους αυτούς τους κανονισμούς».


Ο Saito δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας για την επόμενη γενιά του MX-5, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα». Εξήγησε μάλιστα, ότι η Mazda δε βιάζεται να αντικαταστήσει το τρέχον μοντέλο, αφού ο εξηλεκτρισμός του θα σήμαινε μεγάλη αύξηση του βάρους του, κι αυτό φυσικά είναι κάτι που δε θα ήθελε.

O Saito έκανε νύξη για περισσότερες κι ιδιαίτερα συναρπαστικές ειδικές εκδόσεις. Δε θα αποκλείαμε το ενδεχόμενο κάποιας εορταστικής εκδοχής του δημοφιλούς MX-5 για τα 35α γενέθλιά του το 2024, αν σκεφτεί κανείς ότι η πρώτη γενιά κατέφτασε στις εκθέσεις της εταιρείας το 1989. Και μια ακόμη «γενεθλιακή» έκδοση θα μπορούσε να βρίσκεται στα σκαριά, αυτή τη φορά για τη 10η επέτειο της γενιάς ND, όμως τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Ο Ιάπωνας συμπλήρωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αξιοποιήσουμε τη γενιά ND, επειδή πιστεύουμε ότι έχει μεγάλες προοπτικές, οπότε θα θέλαμε να το πάμε στο έπακρο.»

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *