Mazda 6: Το τέλος του ιαπωνικού sedan πλησιάζει

Η αυλαία για το Mazda 6 θα πέσει στην Ιαπωνία στα μέσα του ερχόμενου Απριλίου, όπως έγινε και επίσημα γνωστό.


Η Mazda λοιπόν θα τερματίσει την παραγωγή του sedan στην ιδιαίτερη πατρίδα της (όπου είναι γνωστό με το όνομα Atenza), ενώ η διάθεσή του έχει ήδη σταματήσει στη Βόρεια Αμερική από το 2021 και στη Βρετανία το 2023.  Το τέλος παραγωγής του Mazda 6 στην Ιαπωνία σημαίνει ότι μάλλον θα αποσυρθεί σταδιακά και από τις υπόλοιπες διεθνείς αγορές.

Ο λόγος που το Mazda 6 δεν έχει πλέον μέλλον είναι η επέλαση των SUV, η οποία έχει σχεδόν εξαφανίζει πιο παραδοσιακά αμαξώματα, όπως sedan και station wagon. Η Mazda δίνει πλέον μεγαλύτερη έμφαση στην πλούσια CX γκάμα των SUV της. Υπήρξαν βέβαια κάποιες φήμες για διάδοχο του Mazda 6, με μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα από τα μεγαλύτερα SUV, αλλά δε φαίνεται να επιβεβαιώνονται.

Η ανακοίνωση της Mazda πάντως δε μας ξάφνιασε, καθώς είχε γνωστοποιήσει από το Μάρτιο του 2022 ότι δε θα υπάρξει επόμενη γενιά του μοντέλου. Υπενθυμίζουμε ότι η υφιστάμενη τρίτη γενιά του Mazda 6 έχει συμπληρώσει πάνω από δέκα χρόνια ζωής, καθώς λανσαρίστηκε το 2012.

Στην αγορά της Ιαπωνίας το Mazda 6 έχει σημειώσει συνολικά 226.437 πωλήσεις, τα τελευταία 22 χρόνια, με την πρώτη του γενιά να κάνει πρεμιέρα το 2002. Σημειώνεται ότι οπαδοί του Mazda 6 στην Ιαπωνία έχουν ακόμα το χρονικό περιθώριο να κάνουν την παραγγελία τους.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *