Maserati Levante: Ηλεκτρικό με ισχύ 750 ίππων

Εγκαταλείπει τους κινητήτες εσωτερικής καύσης από το 2025 η Maserati στη νέα Levante.Το μέλλον της Maserati διαγράφεται όλο και πιο ηλεκτρικό, με Τα αυτοκίνητα με σήμα την τρίαινα, τα επόμενα χρόνια, θα είναι από τα πιο ισχυρά και αποδοτικά EV της αγοράς.Εκτός από τα ήδη συζητημένα GranTurismo και Grecale, όλα δείχνουν ότι στην πρίζα θα μπει και η δεύτερη γενιά της Levante, με ενδεχόμενο να πει οριστικά αντίο στα θερμικά μοτέρ.


Γίνεται λόγος για τρεις ηλεκτρικές μονάδες με ισχύ άνω των 750 ίππων.

Ο Νταβίντ Γκράσο, Διευθύνων Σύμβουλος της Maserati, δήλωσε ότι το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της μάρκας συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς χάρη και στις σημαντικές συνέργειες που αναπτύχθηκαν με τις άλλες μάρκες στο «γαλαξία» Stellantis.

Δεν είναι τυχαίο ότι το νέο Levante θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Giorgio, που αναπτύχθηκε από την Alfa Romeo και εξακολουθεί να αποτελεί τη βάση. Σύμφωνα με τις πρώτες φήμες, αυτή η ίδια αρχιτεκτονική θα προσαρμοστεί και θα τροποποιηθεί για να φιλοξενήσει τα ηλεκτρικά σύνολα κίνησης της νέας έκδοσης του SUV.

Ωστόσο, η μπαταρία θα είναι εντελώς νέα. Θα κληρονομηθεί από το μελλοντικό Quattroporte Folgore (το οποίο αναμένεται μέχρι το 2025) και θα έχει υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα από αυτή που είναι τοποθετημένη στο GranTurismo και στο Grecale για μεγαλύτερη ισχύ και εμβέλεια.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *