Maserati Ghibli 334 Ultima 2024: Κλείνει ο κύκλος των V-8

Μετά από 64 ολόκληρα χρόνια η Maserati κλείνει τον κύκλο των V-8 κινητήρων.


Από το 1959, εξόπλισε πολλά γρήγορα και υπερπολυτελή αυτοκίνητα, εντυπωσιάζοντας το κοινό για να έρθει με το Ghibli 334 Ultima το τέλος εποχής.

Ο ήχος που έκαναν αυτές οι 8κύλινδρες μηχανές ήταν αλάνθαστος, ξεκινώντας από το 5000 GT Scia di Persia και στη σύγχρονη εποχή. Για τον εορτασμό αυτού του υπέροχου κινητήρα και αυτής της μακράς ιστορίας, η Maserati ολοκληρώνει τα δύο τελευταία οχήματα με κινητήρα V-8 με μοντέλα Ultima: το Ghibli 334 Ultima και το Levante V8 Ultima.

Βρισκόμαστε λοιπόν στην αρχή του τέλους του κινητήρα. 

Για να τιμήσει αυτή την περίσταση, παράγεται μια ειδική Ghibli: το 334 Ultima. Αυτός ο V-8 twin-turbo 3,8 λίτρων αποδίδει 572 ίππους με τελική ταχύτητα 334 χλμ/ώρα, με τη Maserati να ισχυρίζεται ότι έχει το ταχύτερο σεντάν με θερμικό μοτέρ στον κόσμο.


Δεν είναι μόνο αυτό, καθώς ο χρόνος 0-100 χλμ/ώρα μειώνεται από 4,3 δευτερόλεπτα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα. Η αεροτομή, οι πλάκες των προφυλακτήρων, οι χειρολαβές των θυρών, τα καπάκια των καθρεπτών, οι κολόνες B και C είναι όλα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.


Τόσο το Levante V-8 Ultima όσο και το Ghibli 334 Ultima ανέβηκαν στο λόφο του Γκούτγουντ ως ατραξιόν του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood και εκτέθηκαν στο First Glance Paddock. Δεν έχει ανακοινωθεί τιμή ή διαθεσιμότητα…

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *