Luvly 0: To microcar των 10.000 ευρώ


Την επανάσταση στις παραδόσεις αυτοκινήτων επιχειρεί να φέρει η σουηδική εταριία microcars Luvly, με το πρωτοποριακό σύστημα παράδοσης που θυμίζει Ikea.


Προκειμένου να μειώσει τα κόστη μεταφοράς η Luvly κατασκευάζει τα οχήματά της σε κομμάτια και στη συνέχεια τα πακετάρει σε μεγάλα κουτιά πριν ξεκινήσει το ταξίδι της παράδοσης στους νέους αγοραστές. 

Μπορεί σε κάποιους να μοιάζει ακραία αυτή η μέθοδος ωστόσο φέρνει αποτέλεσμα αφού με αυτό τον τρόπο εξοικονομούνται μεγάλα ποσά από τη μεταφορά των οχημάτων. Όπως αναφέρει η El Pais στον ίδιο χώρο που θα μεταφέρονταν τέσσερα Luvly 0, το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής microcar στη γκάμα της, με αυτή τη νέα μέθοδο μπορούν να μεταφερθούν 20 οχήματα! 

Προφανώς η συναρμολόγηση δεν θα γίνεται από τον αγοραστή, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τα προϊόντα του IKEA, αλλά από περιφερειακές μονάδες συναρμολόγησης με τις οποίες θα συνεργάζεται η εταιρεία. 

Το Luvly 0 είναι ένα μικρό όχημα που ζυγίζει μόλις 381 kg και προορίζεται για αστική χρήση. Το μήκος του είναι 2,7 m., το πλάτος 1,5 m. και το ύψος 1,4 m. διαστάσεις που του επιτρέπουν να κινείται ευέλικτα στους στενούς δρόμους των πόλεων, μεταφέροντας γρήγορα και εύκολα τους δύο επιβάτες που μπορεί να φιλοξενήσει στην καμπίνα. Ικανοποιητικός είναι και ο χώρος αποσκευών ο οποίος έχει χωρητικότητα 267 lt.


Ο κατασκευαστής δεν έχει αποκαλύψει την ισχύ του ωστόσο έχει ανακοινώσει ότι η τελική ταχύτητα φτάνει τα 90 km/h. Η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 6,4 kWh, προσφέρει αυτονομία 100 km/h και χωρίζεται σε δύο modules. 

Το καθένα ζυγίζει 15 kg και μπορούν να αφαιρεθούν από τον οδηγό και να μεταφερθούν εντός της οικίας του για να φορτιστούν. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ψάξει κάποιο δημόσιο σημείο φόρτισης ή να εγκαταστήσει οικιακό φορτιστή. 

Μέχρι στιγμής το Luvly 0 δεν έχει κάνει ακόμα το εμπορικό του ντεμπούτο ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν εγγραφή σε λίστα αναμονής και να ειδοποιηθούν μόλις ξεκινήσει το λανσάρισμα. Μάλιστα μπορούν να καταθέσουν ολόκληρο το ποσό για την απόκτησή του το οποίο αντιστοιχεί σε 10.000 ευρώ. 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *