Lucid Air Saphire: Mε επιτάχυνση 0-100 σε 1.89 δευτερόλεπτα! 

H Lucid ξεκίνησε την παραγωγή του Air Saphire, του πολυτελούς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, οι επιδόσεις του οποίου μπορούν να συγκριθούν μόνο αντίστοιχες καθαρόαιμων dragster.


Δεν είναι μόνο τα 1.89 δευτ. που απαιτούνται για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση, ούτε τα 3.84  δευτ. για τα πρώτα 160 χλμ./ώρα από στάση (0-100 μίλια/ώρα), αλλά κυρίως ότι σπάει το φράγμα των 9 δευτ. για το ¼ του μιλίου, απόσταση που διαγωνίζονται τα dragsters (400 μέτρα περίπου),  με ταχύτητα εξόδου 252 χλμ./ώρα.

Για την επίτευξη αυτών των επιδόσεων, το Air Saphire εξοπλίζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 1.234 ίππων με θηριώδη ροπή 1.939 Nm .

Οι δύο από τους τρεις ηλεκτροκινητήρες είναι τοποθετημένοι στο πίσω μέρος και ο τρίτος στον μπροστινό άξονα.

Όλα τα ηλεκτρικά και τα ηλεκτρονικά μέρη έχουν εξελιχθεί από την ίδια τη  Lucid, που δείχνει πολλά υποσχόμενη και σίγουρα θα αποτελέσει πονοκέφαλο για τον ανταγωνισμό, καθώς το Air Saphire, διαθέτει και μεγάλη αυτονομία που φτάνει τα  683 χλμ!, με το ηλεκτρικό σύστημα των 900 Volt να επιτρέπει ταχύτατους χρόνους φόρτισης.


To Air Saphire εξοπλίζεται με ειδικά σχεδιασμένες για την περίσταση αναρτήσεις, κεραμικά φρένα με δισκόπλακες διαμέτρου 420 χιλ και δεκαπίστονες δαγκάνες για μπροστά και δισκόπλακες 390 χιλ με τετραπίστονες δαγκάνες πίσω.


To ταχύτατο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Lucid δεν εστιάζει μόνο στις επιδόσεις, αλλά και στην πολυτέλεια και αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το Lucid Air έχει κατακτήσει το βραβείο «World Luxury Car Award» για το 2023.

Στην αγορά των ΗΠΑ, το Lucid Air Saphire κοστίζει πλέον φόρων 249.000 δολάρια με τα πρώτα μοντέλα να είναι σχεδόν έτοιμα να παραδοθούν στους κατόχους τους.

Μελλοντικά θα η Lucid θα ανακοινώσει και αν θα εξαχθούν τα μοντέλα της και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *