Lucid Air: Περιπολικό με ενσωματωμένο drone στην οροφή

Η πρώτη του δημόσια εμφάνιση πραγματοποίησε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Lucid Air, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης Άμυνας που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα Ριάντ, από 4 έως 8 Φεβρουαρίου. 


Βαμμένο στα ασπρόμαυρα χρώματα της τοπικής αστυνομίας, ενώ αυτό που εντυπωσιάζει είναι η ειδική κατασκευή για το Led φάρο στην οροφή του, που φιλοξενεί στο εσωτερικό drone της αστυνομία. Με το πάτημα ενός κουμπιού ανοίγει από πάνω σε δυο τμήματα και το drone μπορεί να πετάξει για να εκτελέσει την αποστολή που του έχει ανατεθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας θα ενισχύσει το στόλο της με ηλεκτρικά περιπολικά Lucid Air. Η επιλογή της Lucid Motors δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς από το 2019 η αμερικάνικη εταιρεία ανήκει κατά πλειοψηφία στο Δημόσιο Επενδυτικό Ταμείο, όπως ονομάζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας.

Η κυβέρνηση έχει συνάψει συμφωνία με τη Lucid Motors για την αγορά έως και 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων την επόμενη δεκαετία, με το Δημόσιο Επενδυτικό Ταμείο να έχει διαθέσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην αυτοκινητοβιομηχανία. Παράλληλα η Lucid Motors έχει εργοστάσιο στη Σαουδική Αραβία, στο οποίο επανασυναρμολογούνται οχήματα που έρχονται ως κιτ από το εργοστάσιο της Αριζόνα στις Η.Π.Α.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το κορυφαίο Lucid Air Saphire, χάρη στους τρεις ηλεκτροκινητήρες του, παράγει συνδυαστικά 1.234 ίππους και 1.939 Nm ροπής, με αστραπιαία επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 1,89 δευτ. και τελική ταχύτητα 252 χλμ./ώρα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *