Lotus: Επετειακή πένα από ανακυκλωμένα υλικά των μονοθεσίων της

H Lotus φέτος γιορτάζει την 75η επέτειό της, ενώ «γράφει» τη σημαντική της ιστορία στο χώρο του αυτοκινήτου και του μηχανοκίνητου αθλητισμού με μια ξεχωριστή πέννα.


Σε συνεργασία με τη βρετανική Onoto, η Lotus παρουσιάζει μια συλλεκτική και πολυτελέστατη πέννα, με την οποία βάζει σε άλλο επίπεδο την ανεξίτηλη και διάσημη υπογραφή της.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Onoto ιδρύθηκε το 1905, ενώ η ομάδα των εξιδεικευμένων τεχνικών και κοσμηματοπωλών της κατασκευάζει χειροποίητα πέννες, συνδυάζοντας  παραδοσιακές μεθόδους με σύγχρονα υλικά και καινοτόμες τεχνολογίες. Ανάμεσα στις προσωπικότητες που έχουν επιλέξει πέννες της Onoto συμπεριλαμβάνεται ο Βρετανός πολιτικός Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο Ιάπωνας συγγραφέας Νατσούμε Σοσέκι και η διακεκριμένη για το ανθρωπιστικό της έργο, νοσηλεύτρια Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ.

Εκτός από την κοινή τους καταγωγή, η Lotus και η Onoto, ένωσαν το πάθος τους στη δεξιοτεχνία, την έμφαση στη παραμικρή λεπτομέρεια, στο διαχρονικό ντιζάιν και στη χειροποίητη κατασκευή.

Σύμφωνα με τη Lotus η εν λόγω πέννα κατασκευάζεται με χρήση ανακυκλωμένου αλουμινίου υψηλής ποιότητας που προέρχεται από ιστορικά της μονοθέσια στη Formula 1, κυρίως από το Type 72 που ήταν από τα πιο επιτυχημένα. Το αλουμίνιο άλλωστε είναι  το βασικό υλικό στην παραγωγή των μοντέλων της, κάτι που ισχύει από τη Lotus MK1 του 1948.


Τα γράμματα ACBC που αποτυπώνονται πάνω στην πένα, είναι τα αρχικά του ιδρυτή της Lotus, Anthony Colin Bruce Chapman, του γνωστού Κόλιν Τσάπμαν.


Η τιμή της επετειακής πένας διαμορφώνεται στα 3.785 ευρώ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *