LG: Περισσότερες και μεγαλύτερες οθόνες για τα αυτοκίνητα

Την τεχνολογική της υπεροχή στις οθόνες οχημάτων θα προβάλει η LG στην επερχόμενη Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών στο Λας Βέγκας.


Ο κορεάτικος κολοσσός δημιούργησε την επόμενη γενιά οθονών, ακολουθώντας την τάση που επιβάλει ο αριθμός και το μέγεθος των οθονών να αυξάνονται διαρκώς στα νέα μοντέλα.

Στις δυο teaser φωτογραφίες που δημοσίευσε η LG βλέπουμε μια μεγάλη ενιαία επιφάνεια να καλύπτει με οθόνες το ταμπλό από μια άκρη μέχρι την άλλη, ενσωματώνοντας το ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων. Παράλληλα δυο ακόμα εξαιρετικά λεπτές και πτυσσόμενες οθόνες OLED για τους πίσω επιβάτες έχουν προσαρμοστεί στην οροφή, οι οποίες θα αναδιπλώνονται όταν δε χρησιμοποιούνται.

Οι νέες οθόνες της LG για αυτοκίνητα θα υιοθετούν διάφορες τεχνολογίες όπως P-OLED (η οθόνη προσαρμόζεται σε ένα εύκαμπτο πάνελ με πλαστικό υπόστρωμα), Advanced Thin OLED (ATO) με γυάλινο υπόστρωμα, και LTPS (χαμηλής θερμοκρασίας πολυκρυσταλλικό πυρίτιο) που είναι ένα πάνελ υψηλής απόδοσης επιτρέποντας οθόνες μεγαλύτερου μεγέθους και υψηλότερης ανάλυσης σε σύγκριση με τις υπάρχουσες οθόνες LCD.

Ειδική μνεία αξίζει στην τεχνολογία οθόνης Switchable Privacy Mode (SPM), η οποία προσαρμόζει αυτόματα τη γωνία θέασης της οθόνης μακριά από το οπτικό πεδίο του οδηγού για να κρατά τα μάτια του εστιασμένα στο δρόμο, ενισχύοντας έτσι την ασφάλεια.


Η προβολή μιας ταινίας ή παιχνιδιού εστιάζεται αυτόματα στην περιοχή του συνοδηγού, ώστε ο οδηγός να μη μπορεί να παρακολουθήσει. Υπενθυμίζουμε ότι στην Έκθεση CES 2024 η LG θα παρουσιάσει την καινοτόμα της διάφανη κεραία αυτοκινήτου.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *