Lexus: Το νέο UX 300h των 199 ίππων 

Την έλευση του ισχυρότερου υβριδικού UX 300h, το οποίο θα αντικαταστήσει το UX 250h, ανακοίνωσε η Lexus.


Το μικρότερο SUV στη γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας γίνεται το πρώτο μοντέλο που αποκτά το υβριδικό σύστημα πέμπτης γενιάς. Αυτό συνδυάζει τετρακύλινδρο δίλιτρο βενζινοκινητήρα, δυο ηλεκτρικά μοτέρ (83 kW μπροστά και 30 kW πίσω στην τετρακίνητη E-Four έκδοση), νέο αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων τεχνολογίας shift-by-wire, μια μικρή και ελαφριά νέα μπαταρία ιόντων λιθίου τοποθετημένη κάτω από το πίσω κάθισμα, αντικαθιστώντας τη μπαταρία νικελίου-υδριδίου.

Σε σύγκριση με το απερχόμενο UX250h η ισχύς στο UX 300h αυξάνεται από τους 184 στους 199 ίππους. Για την επιτάχυνση από 0-96 χλμ./ώρα το προσθιοκίνητο UX χρειάζεται 8 δευτ. και το τετρακίνητο 7,9 δευτ.  H επίσημη μέση κατανάλωση καυσίμου αναφέρει 5,4 λίτρα/100 χλμ. για το προσθιοκίνητο UX και 5,7 λίτρα/100 χλμ. για το τετρακίνητο UX.

Εκτός από τεχνικές αναβαθμίσεις, το UX αποκτά επίσης τη νέα απόχρωση “Copper Crest” για το συμπαγών διαστάσεων αμάξωμά του. Στο εσωτερικό τώρα, συναντάμε διακοσμητικά ένθετα χρωμίου, διαφοροποιημένους διακόπτες στα πάνελ των θυρών, ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη έως και 12,3 ιντσών, ενώ η πόρτα του χώρου αποσκευών έχει ηλεκτρικό άνοιγμα.

Το πακέτο με τα συστήματα ασφαλείας του UX στη νεότερη εκδοχή του είναι το Lexus Safety System+ 3.0, το οποίο περιλαμβάνει υποβοήθηση παραμονής του οχήματος εντός της λωρίδας κυκλοφορίας, αναγνώριση οδικής σήμανσης, προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης με αναγνώριση πεζών και ενεργό cruise control που λειτουργεί σε όλες τις ταχύτητες.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *