Lexus: Το νέο LBX Morizo RR Concept

To αγριεμένο LBX Morizo RR Concept κάνει παγκόσμια πρεμιέρα, σε πρωτότυπη και όχι παραγωγής μορφή, στην ιαπωνική πρωτεύουσα, ενώ τιμά τον Προέδρο της Toyota, Άκιο Τογιόντα, ο οποίος είναι γνωστός για το πάθος του προς το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μάλιστα όταν αγωνίζεται χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο “Morizo”, ενώ συμμετείχε και ο ίδιος στην ανάπτυξη του νέου LBX Morizo RR Concept.


Από το ανανεωμένο GR Yaris που διατίθεται στην Ιαπωνία προέρχεται ο τρικύλινδρος turbo κινητήρας των 1.6 λίτρων, απόδοσης 305 ίππων και 400 Nm ροπής, που τροφοδοτεί το νέο LBX Morizo RR Concept. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος και ενός νέου αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

Παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές και σημαντικές επεμβάσεις στο αμάξωμα, στην ανάρτηση και στα ελαστικά, ενώ με τεχνολογίες από τον κόσμο των αγώνων υψηλής ταχύτητας βελτιώθηκε η αεροδυναμική.

Εμφανισιακά το νέο LBX Morizo RR Concept ξεχωρίζει με τους θόλους των τροχών που έχουν πάρει το χρώμα του αμαξώματος, με το μαύρο πίσω διαχύτη και τις διπλές εξατμίσεις, με την κίτρινη λωρίδα πάνω από τη μάσκα, ενώ ασορτί είναι οι δαγκάνες των φρένων που διακρίνονται πίσω από τι ζάντες των 19 ιντσών, η κεραία οροφής και οι ζώνες ασφαλείας που φέρουν το λογότυπο Morizo RR.

Στο εσωτερικό συναντάμε επίσης αλουμινένια πεντάλ και σπορ καθίσματα. 


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *