Lexus: Θα χρησιμοποιεί και τα αρχικά ΗΖ

Η Lexus θα μετατραπεί σε έναν κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων ως το 2035. 


Στα προσεχή αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματά τους θα περιλαμβάνονται και οι επίγονοι κάποιων από τα υπάρχοντα μοντέλα της, ενώ θα προστεθούν νέα.

Πώς θα ονομάζονται αυτά; 

Σύμφωνα πληροφορίες από την Ιαπωνία, η εταιρεία έχει υποβάλλει στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης («EUIPO») αίτηση για την κατοχύρωση των αρχικών «HZ» ως σήμα κατατεθέν για ονομασία.

Συγκεκριμένα, το μοντέλο που θα έχει αυτό τον χαρακτηρισμό θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις (και θα ανήκει σε μικρότερη κατηγορία) από το RZ. Μάλιστα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τα HZ300e, HZ450e και HZ550e.


Το γράμμα «e» στο τέλος φανερώνει ότι πρόκειται για αμιγώς ηλεκτροκίνητο και οι διαφορετικοί αριθμοί σχετίζονται με διαφορετικές εκδόσεις το καινούργιου μοντέλου.


Η Lexus έχει υποβάλλει ήδη στις αρχές της χρονιάς που διανύουμε αντίστοιχη αίτηση κατοχύρωσης ονομασίας στο Γραφείο της Ε.Ε. με τα αρχικά «TZ». Αν και δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία, αναμένεται να αφορούν σε ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από RZ.

Αυτό πιθανόν να έχει τρεις σειρές καθισμάτων, δηλαδή να είναι είτε εξαθέσιο, είτε επταθέσιο, ενδεχομένως και οκταθέσιο, αλλά αυτό είναι εκτίμηση και δεν επιβεβαιώνεται από τους ανθρώπους της Lexus.

Τέλος, θυμίζουμε ότι στα τέλη Οκτωβρίου (τρέχοντος έτους) η εταιρεία παρουσίασε στο Τόκιο το πρωτότυπο LF-ZC το οποίο αναμένεται να αποτελέσει τον μπούσουλα, τόσο για την αισθητική του αμαξώματος των νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της όσο και σε ό,τι αφορά στην τεχνολογία των μπαταριών και τη μεγάλη αυτονομία που θα παρέχουν στους επιβάτες.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *