Lexus LF-ZC: Το νέο ηλεκτρικό οικογενειακό

Το νέο πρωτότυπο μοντέλο της Lexus, που αποκαλύπτεται αυτές τις μέρες στην έκθεση του Τόκιο, δείχνει το μέλλον της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας


Το LF-ZC με το σχεδιασμό του ενσαρκώνει τη φιλοσοφία της Lexus για τα μελλοντικά της αυτοκίνητα και εδράζεται στο «προκλητικά απλό». Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική (Cd 0.2) και στις κομψές γραμμές, χωρίς να λείπουν και στοιχεία που τονίζουν τη δυναμική υπόσταση, όπως τα φτερά στο πίσω μέρος.

Το εσωτερικό είναι πλήρως ψηφιοποιημένο, με πλήθος οθονών και ένα σχεδόν παραλληλόγραμμο τιμόνι. Φυσικά διαθέτει όλα τα συστήματα ασφάλειας και άνεσης, Οι χώροι λόγω του επίπεδου πατώματος θα είναι παραπάνω από ικανοποιητικοί, όχι μόνο και λόγω του μεγάλου μεταξονίου των 2.89 μέτρων, (μήκος 4.75 μέτρα) αλλά και της θέσης των μπροστινών καθισμάτων, που θα είναι ελαφρώς πιο χαμηλά από τα πίσω.

Στην ευχάριστη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό, πέρα από τη ρύθμιση του φωτισμού, ανάλογα με τις επιθυμίες των επιβατών, συμβάλλει και η πανοραμική οροφή, που δίνει την αίσθηση ανοιχτού αυτοκινήτου.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για τα… ηλεκτρικά μέρη, δηλαδή την ενέργεια της μπαταρίας και την ισχύ των ηλεκτροκινητήρων, αλλά το σίγουρο πως είναι πως πρόκειται για τετρακίνητο μοντέλο, βασισμένο στο σύστημα DIRECT4 της Lexus.


To LF-ZC αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2026, με ελάχιστες τροποποιήσεις σε σχέση με το πρωτότυπο, ωστόσο με την ταχύτητα που εξελίσσονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ίσως το μοντέλο παραγωγής να είναι ακόμα πιο προχωρημένο.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *