Lancia Ypsilon: Τετρακίνηση έκδοση με 240 PS

Έκδοση HF με 240 PS θα αποκτήσει η Lancia Ypsilon.


Η ιταλική φίρμα έχει ανακοινώσει ότι η νέα γενιά του Ypsilon θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2024 σε υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις. Ωστόσο, για τους λάτρεις του «αγωνιστικού» DNA της Lancia, τα πολύ ευχάριστα θα ακολουθήσουν ένα χρόνο αργότερα.

H έκδοση HF που αναμένεται το 2025, θα είναι πιο φαρδιά με μικρότερη απόσταση από το έδαφος, πιο “θορυβώδες” και με εξαιρετική επιτάχυνση, καθώς θα έχει 240 PS».

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό τι κινητήριο σύνολο θα έχει το Ypsilon HF. Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση και όχι υβριδική. Επίσης, δεν υπάρχει ασφαλή πληροφόρηση για το αν θα πρόκειται για έκδοση τετρακίνητη.

Στην ηλεκτρική πλατφόρμα CMP της Stellantis προκύπτουν, μέχρι στιγμής, ηλεκτροκινητήρες απόδοσης έως 156 PS, με τη συνδρομή μπαταριών ενεργειακής χωρητικότητας 51 kWh. Πώς θα μπορέσει να «καλυφθεί», αμιγώς ηλεκτρικά, η απόσταση μέχρι τους 240 PS; Οι Ιταλοί υποστηρίζουν ότι είτε μπορεί να προκύψει μια μεγαλύτερη μπαταρία είτε να προστεθεί και δεύτερος ηλεκτροκινητήρας, «εξασφαλίζοντας», με αυτό τον τρόπο, την τετρακίνηση.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Lancia Ypsilon: Τετρακίνηση έκδοση με 240 PS”