Lancia Ypsilon: Ρεκόρ πωλήσεων λίγο πριν περάσει στη νέα εποχή

Εντυπωσιακές πωλήσεις καταγράφει η Lancia Ypsilon στην αγορά της Ιταλίας, λίγες εβδομάδες πριν από την παρουσίαση της επόμενης γενιάς της.


«Το 2023 ήταν το δεύτερο συνεχόμενο έτος στο οποίο η Lancia σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων. Η Ypsilon πέτυχε το δεύτερο υψηλότερο μερίδιο αγοράς στο B-Segment στην ιστορία της. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων, η υβριδική εκδοχή της ήταν η κορυφαία σε πωλήσεις, ενώ η έκδοση EcoChic LPG βρέθηκε στην τρίτη θέση της αγοράς», ανέφερε ο CEO της φίρμας, Luca Napolitano.

Και πρόσθεσε: «Μετά από 39 χρόνια γεμάτα επιτυχίες, τέσσερις γενιές, περισσότερες από 3 εκατ. πωλήσεις, 37 ειδικές σειρές και ευρισκόμενη στην πρώτη τριάδα του B-segment για 12 συνεχόμενα χρόνια, το στιλάτο αυτοκίνητο πόλης της Lancia μπορεί να χαρακτηριστεί ως ειδικό στην κατάρριψη ρεκόρ».

Το 2023, ταξινομήθηκαν στην Ιταλία 44.743 Lancia Ypsilon, ποσοστό αυξημένο κατά 9% σε σχέση με το 2022. Είναι το τρίτο αυτοκίνητο σε πωλήσεις στη γειτονική χώρα, το δεύτερο της Stellantis, ενώ σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεριδίου αγοράς στην ιστορία της στο B-segment με 14,9%.

Εξ’ αυτών, πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η υβριδική της παραλλαγή, με 39.683 ταξινομήσεις και ποσοστό αγοράς 46,9% στο B-segment. Όσο για την έκδοση υγραερίου EcoChic LPG, κατέγραψε 4.982 ταξινομήσεις, με μερίδιο αγοράς 9,7%, που την έφεραν στην τρίτη θέση των LPG μοντέλων της συγκεκριμένης κατηγορίας αμαξώματος.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *