Lancia Stratos: 50 χρόνια από την πρώτη της νίκη!

Τα 50 χρόνια από την πρώτη της νίκη, γιορτάζει η Lancia Stratos.


Πριν από ακριβώς 50 χρόνια, στις 25 Σεπτεμβρίου του 1973, η Lancia Stratos ξεκίνησε την λαμπρή της πορεία στα πρωταθλήματα ράλι, με τη νίκη της στον γύρο της Γαλλίας. Το επίτευγμα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς ήταν και η πρώτη της χρονιά σε αγώνες ράλι. Η πρώτη εκείνη νίκη, αποτέλεσε την απαρχή της εντυπωσιακής της πορείας στους αγώνες με τις τρεις συνεχόμενες νίκες στο Ράλι Μόντε Κάρλο, τρία πρωταθλήματα κατασκευαστών από το 1974 μέχρι και το 1976 και ένα πρωτάθλημα οδηγών, το 1977 με τον θρύλο Σάντρο Μουνάρι.

H Lancia Stratos ήταν ένα καθαρόαιμο, άγριο, αλλά συνάμα αποτελεσματικό αγωνιστικό, προορισμένο για να κατακτά νίκες και πρωταθλήματα. Το σφηνοειδές, φουτουριστικό σχήμα, παραμένει και σήμερα μοναδικό, όπως και τα χαρακτηριστικά, στρογγυλά πίσω φώτα. Εκεί όμως που η Stratos ήταν πραγματικά επαναστατική, ήταν στο εσωτερικό, που ήταν εστιασμένο απόλυτα στον οδηγό και ήταν εξοπλισμένο με τα απολύτως απαραίτητα.

Ο άψογος συνδυασμός γεωμετρικών σχημάτων και μέγιστων επιδόσεων, που διέθεταν τα θρυλικά μοντέλα της Lancia, όπως η Stratos, η 037 και η Delta, θα αναβιώσουν στα μελλοντικά αυτοκίνητα της Lancia.

Το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο, Pu+Ra HPE, έχει σχεδιαστικές αναφορές στην Stratos, με το αιχμηρό μπροστινό μέρος και τα τονισμένα φτερά, θα αποτελέσει τη βάση των μελλοντικών Lancia, συνδυάζοντας πολυτέλεια και επιδόσεις.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *