Lancia: Η  πολυαναμενόμενη νέα Ypsilon 

Ίσως δεν επέλεξε τυχαία η Lancia τη σημερινή ημέρα για την αποκάλυψη της νέας Ypsilon, που σηματοδοτεί τη νέα εποχή της ιταλικής εταιρείας.


Το νέο μοντέλο λανσάρεται στην έκδοση EDITIONE LIMITATA CASSINA, σε περιορισμένο αριθμό παραγωγής 1.906 μονάδων και θα είναι φυσικά 100% ηλεκτρικό.

Ο αριθμός των 1.906 μονάδων μόνο τυχαίος δεν είναι, αφού συμβολίζει την γέννηση της θρυλικής ιταλικής εταιρείας πριν από 118 χρόνια. Αποτελεί δε την επιτομή του design και της άνεσης, όπως αρμόζει σε μία γνήσια Lancia.

Ο συνδυασμός των εταιρειών Lancia και Cassina, ξεχωριστή στον τομέα της έκαστη, με τη Lancia στα αυτοκίνητα και την Cassina στον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, δημιούργησε ένα μοναδικό σε στιλ αυτοκίνητο.

Η νέα Lancia Ypsilon είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που υιοθετεί τον σχεδιασμό «Pu+Ra», (PUre και RAdical – αγνό και ριζοσπαστικό). Συνδυάζει την παράδοση με την τεχνολογία, στοχεύοντας στη διαχρονικότητα, όπως άλλωστε συμβαίνει παραδοσιακά με τα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας.


H Ypsilon θα μπορούσε να θεωρηθεί η μετενσάρκωση των Aurelia και Flaminia, με τις απαλές και αισθησιακές γραμμές της, εναρμονισμένη φυσικά στη σημερινή εποχή. Στο μπροστινό μέρος κυριαρχούν τα LED φωτιστικά σώματα, που ωστόσο διακόπτονται στη μέση, διαγράφοντας ένα πεπλατυσμένο «Υ».


Στο αμάξωμα κυριαρχούν οι έντονες καμπύλες και τα τονισμένα φτερά, ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζει το όνομα της ιταλικής εταιρείας, με τα κυκλικά φώτα να παραπέμπουν στη θρυλική Stratos.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η πολυτέλεια και το ιταλικό design, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός φιλόξενου θαλάμου επιβατών, αντίστοιχο με εκείνο ενός ιταλικού σαλονιού. Τα υλικά είναι οικολογικά και προέρχονται από ανακυκλωμένο PVC και άλλου τύπου υλικά, ενώ έχει επανέλθει στα καθίσματα το βελούδο, χαρακτηριστικό της ιταλικής εταιρείας.

Στο ταμπλό δεσπόζει η οθόνη των 10,25 ιντσών που ενσωματώνει όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα για τον οδηγό και φυσικά όλους τους δυνατούς τρόπους σύνδεσης με το κινητό τηλέφωνο. Επιπροσθέτως έχει ενσωματωθεί και το Free2move Charge, ένα ολοκληρωμένο σύστημα εύρεσης των κατάλληλων, δημόσιων φορτιστών, αλλά και σχεδιασμού διαδρομής. Επίσης, η νέα Ypsilon θα είναι το πρώτο supermini που θα διαθέτει και αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2.

H νέα Ypsilon, με διαστάσεις 4.08 μέτρα μήκος και 1.76 μέτρα πλάτος, ανήκει στην μικρομεσαία κατηγορία τ, αν και φυσικά στοχεύει το ανώτερο τμήμα και τα premium μοντέλα. Εξοπλίζεται με το γνωστό ηλεκτροκινητήρα των 156 ίππων και των 260 Nm ροπής του Ομίλου Stellantis και προσφέρει αυτονομία που οριακά ξεπερνάει τα 400 χλμ, (403 χλμ.), με την τυποποιημένη κατανάλωση να κυμαίνεται μεταξύ 14,3 και 14,6 kWh.


Η συγκεκριμένη έκδοση EDITIONE LIMITATA CASSINA διατίθεται ήδη για παραγγελίες στην ιταλική αγορά, αν και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως και τα 1.906 αντίτυπα έχουν ήδη προπωληθεί.

Με τέτοια αποδοχή από το κοινό, είναι σχεδόν σίγουρο πως η νέα εποχή της Lancia θα είναι αντάξια της ιστορίας και του ονόματός της και φυσικά αναμένουμε και τις πιο γήινες εκδόσεις της νέας Ypsilon.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *