Lancia: Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της εταιρίας

Με την παρουσίαση του καινούριου σήματος και του ανανεωμένου σχεδιαστικού της οράματος, που «ενσαρκώνεται» αρχικά με το αμιγώς ηλεκτρικό Pu&Ra concept, η Lancia, έχει μπει στην νέα εποχή της. 


Η εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει ότι ξεκινώντας από το 2024 και καταλήγοντας το 2028, ανά δύο χρόνια θα παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο. Η αρχή θα γίνει με τη νέα Ypsilon το 2024, θα ακολουθήσει το 2026 η αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα της φίρμας, ενώ το 2028 θα έρθει η σειρά της επίσης ηλεκτρικής νέας Delta.

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι η ηλεκτρική ναυαρχίδα του 2026 θα ήταν ένα crossover, με ιταλικά δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι θα πάρει το όνομα Aurelia αναβιώνοντας το μοντέλο που κυκλοφόρησε από το 1950 μέχρι το 1958.

Ωστόσο, η ίδια η Lancia πριν από λίγες ώρες έδωσε τις πρώτες επίσημες πληροφορίες για την ηλεκτρική ναυαρχίδα της, επισημαίνοντας ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis και θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Melfi της νότιας Ιταλίας.

Το μήκος της θα πλησιάζει τα 4.700 mm και θα είναι «ένα κομψό και πρωτοποριακό fastback που θα καλύψει το μεγαλύτερο segment της αγοράς».


«Η νέα ναυαρχίδα της Lancia θα είναι ένα εκπληκτικό και κομψό ιταλικό αυτοκίνητο, όμορφο εξωτερικά και εσωτερικά, στο οποίο θα νιώθετε πραγματικά σαν να βρίσκεστε στο σαλόνι ενός ιταλικού σπιτιού. Το αυτοκίνητο θα μεταφέρει το ιταλικό πνεύμα σε όλη την Ευρώπη, με σχεδόν το 50% των μονάδων να πωλούνται εκτός Ιταλίας», ανέφερε ο CEO της Lancia, Luca Napolitano.


Και πρόσθεσε: «Η STLA Medium θα είναι ιδανική για τη Lancia: ως αποκλειστική πλατφόρμα BEV, θα είναι εξαιρετικά αποδοτική για τη βελτιστοποίηση της άνεσης. Η ναυαρχίδα θα είναι διαθέσιμη σε προσθιοκίνητη και τετρακίνητη έκδοση. Αυτή η πλατφόρμα θα δώσει στη νέα ναυαρχίδα της Lancia μια συνολική απόδοση στο υψηλότερο επίπεδο, τόσο από άποψη αποτελεσματικότητας όσο και με αυτονομία άνω των 700 km».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *