Lancia: Η αναγέννηση μιας ιστορίας

Ένα brand που το DNA του είναι συνυφασμένο με την πολυτέλεια, το design αλλά και με τα σπορ χαρακτηριστικά, καθώς αν γυρίσουμε πίσω τις σελίδες του ημερολογίου η Lancia με τα μοντέλα της Fulvia, Stratos, S4, 037 και Ιntegrale έχει γράψει με χρυσά γράμματα μέρος της παγκόσμιας ιστορίας του motorsport.


Οι εποχές όμως άλλαξαν, από λάθος κινήσεις η Lancia από πρωταγωνίστρια πέρασε στο περιθώριο. Δεν υπήρχε ανανέωση της γκάμας και από εκεί που ήταν σημείο αναφοράς στις πωλήσεις, φιγουράριζε μόνο με ένα μοντέλο στην αγορά της Ιταλίας.

Η πτώση ήταν κάθετη, χάθηκε από τις εκθέσεις.

Μέχρι που ανέλαβε τα ηνία ο Κάρλος Ταβάρες, ο οποίος έβαλε μπροστά και πάλι το μηχανισμό.

Έτσι όλα είναι έτοιμα για τις 15 Απριλίου όπου ο Λούκα Ναπολιτάνο, διευθύνων σύμβουλος της Lancia θα αποκαλύψει στην ειδική εκδήλωση «Emozione Pu+Ra» το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο αυτοκίνητο, το πρώτο όχημα της νέας εποχής που περιλαμβάνει χαρακτηριστικά τα οποία θα υπάρχουν στα μελλοντικά μοντέλα όσον αφορά τη σχεδίαση, τη βιωσιμότητα, την τεχνολογία και την ηλεκτροκίνηση.


Το Lancia Concept διαθέτει μια καινοτόμο κυκλική οροφή που εγγυάται πανοραμική θέα, αξιοποιώντας στο έπακρο το φυσικό φως από το εξωτερικό. Αυτό το κομψό και εκλεπτυσμένο χαρακτηριστικό θυμίζει τα πρωτόγονα γεωμετρικά σχήματα που χαρακτηρίζουν τη Lancia Design και ταιριάζει τέλεια με τις αισθησιακές γραμμές των πλευρικών πλευρών.


Διαθέτει στο πίσω μέρος τα εμβληματικά στρογγυλά φώτα, που συνδέονται με τη θρυλική Lancia Stratos, με τη νέα γραμματοσειρά του brand Lancia, τοποθετημένα ανάμεσα στα φώτα. Τα γράμματα σχεδιάστηκαν με μια πρωτότυπη και χαρακτηριστική γραμματοσειρά εμπνευσμένη από τον κόσμο της μόδας.

Τα πίσω κρύσταλλα, με οριζόντιες γραμμές ερμηνεύουν εκ νέου και με μοντέρνο τρόπο τη διάσημη δομή της Lancia Beta HPE της δεκαετίας του 1970, εμπνευσμένη από τους Βενετσιάνους, ενώ τα καθίσματα και τις επενδύσεις στο εσωτερικό τα έχει επιμεληθεί η εταιρία Cassina που διακρίνεται για τα πολυτελή σαλόνια και τα μοναδικά σχέδια.

Στις 15 Απριλίου, λοιπόν, η Lancia, ύστερα από πολλά χρόνια απραξίας γυρίζει σελίδα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *