Lancia Fulvia berlina 2a seria “Grecia”: Η ειδική έκδοση για τη χώρα μας

Σε ένα δρόμο των Νοτίων Προαστίων αναπαύεται  η Lancia Fulvia Berlina, περιμένοντας κάποια έκθεση με παλιά αυτοκίνητα, για να δείξει τις αρετές της.


Ήταν η 2η σειρά του μοντέλου, σε χρώμα μπλε, με τους προβολείς «μέσα» στη μάσκα, με τα μεγάλα πίσω φώτα, με τάσια στους τροχούς των 14 ιντσών, αεροδυναμικό καθρέπτη στο αριστερό φτερό, κεραία στο πίσω φτερό και αρκετά χρώμια που ήταν μέρος της πολυτέλειας εκείνης της εποχής..

Η Fulvia berlina 2a seria παρουσιάστηκε προς τα τέλη της 10ετίες του 1960 και έμεινε στην παραγωγή έως το 1972.

Η δεύτερη γενιά είναι μοντέλο ορόσημο για τη Lancia καθώς παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τορίνο το 1969, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ότι η μάρκα βρίσκεται υπο την ομπρέλα της Fiat.

O κινητήρας ατμοσφαιρικός, δεν υπήρχαν turbo τότε, V4 1.3 λίτρων απόδοσης 86 ίππων με δύο διπλά καρμπυρατέρ της Solex με τελική ταχύτητα 162 χλμ..


Aρχικά όταν παρουσιάστηκε το κιβώτιο ήταν 4 ταχυτήτων, αλλά ένα χρόνο μετά, και πάλι στην έκθεση του Τορίνο η Lancia την παρουσίασε με 5άρι κιβώτιο με τον επιλογέα στο δάπεδο.


Η Lancia έστελνε στη χώρα μας μια ειδική έκδοση που την ονόμαζε Fulvia Grecia.

Αλλά και η προηγούμενη γενιά της Fulvia έστελνε στη χώρα μας την έκδοση “Grecia”

Μπορεί ως σχήμα να ήταν ένα κλασικό 4θυρο αυτοκίνητο, αλλά ο πλούσιος πίνακας οργάνων, η αυξημένη ισχύς, ο επιλογέας στο δάπεδο, οι διπλοί προβολείς συνέθεταν ένα από τα πιο must αυτοκίνητα της εποχής.

Συνολικά η παραγωγή της Fulvia έφτασε τις 200.000 μονάδες.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *