Lamborghini Urus Performante: Νέο «διαμάντι» στο στόλο περιπολικών 

Ο λόγος φυσικά για την αστυνομία του Ντουμπάι, η οποία διαθέτει πληθώρα πανάκριβων και πανίσχυρων supercars, ντυμένα με τη «στολή» του περιπολικού. Το πιο πρόσφατο απόκτημά της είναι μια Urus Performante, την οποία παρέδωσε σε ειδική εκδήλωση η Lamborghini λίγο πριν τελειώσει το 2023, στο πλαίσιο του Dubai Airshow. Την Urus Performante επέλεξε πριν από λίγο καιρό και η κρατική αστυνομία της Ιταλίας για να της αναθέσει τις επείγουσες ιατρικές μεταφορές ανθρώπινων οργάνων και πλάσματος.


Το 2022 η ιταλική εταιρεία των supercars είχε παραδώσει το πρώτο περιπολικό Urus στην αστυνομία του Ντουμπάι, ενώ τώρα επιλέχτηκε η έκδοση Performante. Υπενθυμίζουμε ότι η Urus Performante τροφοδοτείται από V8 twin-turbo κινητήρα 4.0 λίτρων, απόδοσης 666 ίππων και 850 Νm ροπής, ο οποίος της χαρίζει εκρηκτικές επιδόσεις με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να διαρκεί μόλις 3,3 δευτ. και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 306 χλμ./ώρα.

Προηγήθηκε μια περίοδος προετοιμασίας και τροποποιήσεων του περιπολικού Urus Performante, ώστε να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα. Το λευκό και το πράσινο χρώμα της αστυνομίας του Ντουμπάι συνδυάζονται στο αμάξωμα, ενώ τα σχετικά λογότυπα αποτυπώνονται στο εμπρός καπό και στις πόρτες.

Η πίσω αεροτομή ενσωματώνει μπλε Led φάρο 360° και ηλεκτρική σειρήνα. Μπλε Led φάρο εντοπίζουμε επίσης στη βάση του εμπρός παρμπρίζ. Στο εσωτερικό υπάρχει θωρακισμένο κουτί για την αποθήκευση όπλων, μια αναδιπλούμενη οθόνη μηνυμάτων για επικοινωνία με το κέντρο της αστυνομίας, ειδική θήκη στο πορτμπαγκάζ για την αποθήκευση ειδικού εξοπλισμού και ένας απινιδωτής για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Για την απόκτηση του περιπολικού Urus Performante εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντουμπάι δήλωσε: «Το υψηλών επιδόσεων Super SUV προστέθηκε ως μέρος των προσπαθειών της αστυνομίας του Ντουμπάι να αυξήσει τον αριθμό των περιπολικών του. Η νέα Urus Performante θα υποστηρίξει την αστυνομία του Ντουμπάι στη δέσμευσή της να εξυπηρετεί καλύτερα τους κατοίκους, να διατηρεί την κοινωνική ασφάλεια και να παρέχει υπηρεσίες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *