Lamborghini Telemetry X: Ένας ψηφιακός συνοδηγός για την πίστα!

Μια εντυπωσιακή εφαρμογή, το σύστημα Telemetry X, για οδήγηση σε πίστα παρουσίασε η Lamborghini παρουσίασε στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας.


Η πρώτη φορά που μοντέλο της Lamborghini είχε εξοπλιστεί με ψηφιακές εφαρμογές προερχόμενες από αγώνες, ήταν η Huracan STO το 2020 και την εφαρμογή Unica App. Ωστόσο με το ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα Telemetry X, η ιταλική εταιρεία σε συνεργασία με την εταιρεία Accenture, προχωρά ένα βήμα παραπάνω, συνδυάζοντας τρία συστήματα σε ένα. Το Real Time Remote Garage, το Biometric Data System και το Digital Co-pilot.

To πρώτο είναι μία web, 5G, εφαρμογή που επιτρέπει την καταγραφή βίντεο από οδήγηση σε πίστα, με δεδομένα τηλεμετρίας σε πραγματικό χρόνο και να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο παρακολουθούνται από έναν καθοδηγητή που μπορεί να βρίσκεται σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και να δίνει συμβουλές και κατευθύνσεις για την οδήγηση σε πίστα.

To Biometric Data System παρακολουθεί βιομετρικά στοιχεία του οδηγού, όπως αρτηριακή πίεση ή επίπεδα στρες, ώστε σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα συστήματα να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση του οδηγού και η απόδοσή του στην πίστα.

Τέλος το Digital Co-Pilot συγκρίνει τόσο τα βιομετρικά στοιχεία του οδηγού, όσο και τα δεδομένα του αυτοκινήτου, ώστε να δίνει άμεσες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο την ώρα που ο οδηγός βρίσκεται στην πίστα. Για παράδειγμα, ο «ψηφιακός συνοδηγός», μπορεί να δίνει πληροφορίες στον οδηγό, ώστε να βελτιώσει τις αγωνιστικές γραμμές, ή να βρει τα βέλτιστα σημεία φρεναρίσματος.


Σύμφωνα με τον Στέφαν Βίκελμαν, CEO της Lamborghini, η καινοτομία βρίσκεται στο DNA της ιταλικής εταιρείας, με μοντέλα όπως η ηλεκτρική Lanzador και το hypercar Revuelto, ενώ και τα προσεχή έτη, τα μοντέλα της Lamborghini θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν τις μέγιστες οδηγικές συγκινήσεις


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *