Lamborghini SC63: Ολοκλήρωσε τις πρώτες δοκιμές της

Η Lamborghini και η ομάδα Iron Lynx ολοκλήρωσαν το πρώτο διήμερο δοκιμών για την πολυαναμενόμενη συμμετοχή τους στο FIA WEC και στο IMSA το 2024.


Η Iron Lynx, η αγωνιστική ομάδα που θα τρέξει το πρόγραμμα της Lamborghini, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη δοκιμή σε πίστα του πρωτοτύπου Lamborghini SC63. Η δοκιμή ήταν διήμερη και έγινε στην Imola, προκειμένου η ομάδα να συγκεντρώσει όσα περισσότερα δεδομένα μπορούσε σε αγωνιστικές συνθήκες. 

Μετά από ένα αρχικό shakedown στη Vallelunga στις αρχές του μήνα, η προσοχή μετατοπίστηκε γρήγορα στην Imola, όπου οι μηχανικοί της Lamborghini Squadra Corse ξεκίνησαν τις εργασίες βαθμονόμησης της μηχανής LMDh μαζί με την Iron Lynx.

Οι επίσημοι εργοστασιακοί οδηγοί Mirko Bortolotti, Andrea Caldarelli και Daniil Kvyat οδήγησαν ο καθένας κατά τη διάρκεια των δοκιμών οι οποίες είχαν συνολικό μήκος 1500 χιλιόμετρα και επικεντρώθηκαν σε διάφορους τομείς εξέλιξης της SC63. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο δοκιμές επί ευρωπαϊκού εδάφους, που θα πραγματοποιηθούν στο Paul Ricard και στο Spa-Francorchamps κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.

Οι τρεις οδηγοί δούλεψαν σε μια πληθώρα ρυθμίσεων κατά τη διάρκεια των δύο ημερών, κυρίως στον κινητήρα, ο οποίος είναι ο πρώτος αγωνιστικός κινητήρας κατά παραγγελία που αναπτύχθηκε εσωτερικά από τη Lamborghini Squadra Corse.


Η ομάδα εργάστηκε επίσης για τη ρύθμιση του περιοριστή ταχύτητας και του ελέγχου πρόσφυσης, καθώς και για την ομαλή ενσωμάτωση των φρένων, τη συλλογή δεδομένων ψύξης και μια εκτεταμένη αεροδυναμική δοκιμή.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *