Lamborghini Revuelto: Sold out για δυο χρόνια 

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον για τη νέα Revuelto, καθώς μόλις λίγους μήνες από το λανσάρισμα της, οι παραγγελίες έχουν φτάσει σε τέτοιο αριθμό που καλύπτουν την παραγωγή της, για τα επόμενα δυο χρόνια! 


Μάλιστα η ιταλική εταιρεία των supercars για λογαριασμό της νέας Revuelto επέκτεινε τις εγκαταστάσεις παραγωγής κατά 172.000 τετραγωνικά μέτρα, επενδύοντας 150 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα η νέα Revuelto έφερε μια επανάσταση στη διαδικασία παραγωγής, εισάγοντας το σύστημα “Manifattura Lamborghini Next Level”. Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα παραγωγής, το οποίο διατηρεί στον πυρήνα του την ανθρώπινη συμβολή, αλλά ταυτόχρονα εισάγει νέες διαδικασίες που απαιτούν οι διευρυμένες επιλογές εξατομίκευσης της Revuelto.

Αναλυτικότερα, σε κάθε στάδιο κατασκευής χρησιμοποιείται υψηλή τεχνολογία, η οποία όμως λειτουργεί υποστηρικτικά και δεν αντικαθιστά το ρόλο του ανθρώπου, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ταχύτητα παραγωγής, υψηλή ποιότητα και μειώνοντας σημαντικά την πιθανότητα λάθους.

Στο σύστημα ονόματι MES (Manufacturing Executive System) ο χειριστής υποστηρίζεται σε κάθε του βήμα από ένα μηχάνημα, αλλά μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει μαζί του ανά πάσα στιγμή για να αλλάξει ορισμένες ενέργειες ή να σταματήσει τη λειτουργία του και να επέμβει χειροκίνητα.


Στους διάφορους σταθμούς εργασίας, οι χειριστές διαθέτουν ένα προσωπικό βραχιολάκι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για πρόσβαση στο σύστημα, ενώ η εργασία τους υποστηρίζεται μέσω οθονών αφής ή tablet. Σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης τα cobots, συνεργατικά ρομπότ που χρησιμοποιούνται σε επαναλαμβανόμενα στάδια της παραγωγής, όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση των παρμπρίζ. Μια άλλη καινοτομία είναι η παρουσία των AGVs (Automated Guided Vehicles) που μεταφέρουν  ορισμένα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη συναρμολόγηση του οχήματος.


Υπενθυμίζουμε ότι η Revuelto είναι η πρώτη Lamborghini με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης HPEV (High Performance Electrified Vehicle). Χρησιμοποιεί V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα 6.5 λίτρων, ο οποίος παράγει 825 ίππους και 725 Nm ροπής Το «παρών» δίνουν και τρεις ηλεκτροκινητήρες (δυο μπροστά και έναν πίσω) με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 1.015 ίππους, ενώ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων.

Η μικρή μπαταρία, χωρητικότητας 3,8 kWh, βρίσκεται ενσωματωμένη στο τούνελ μετάδοσης, μπορεί να φορτίσει σε 30 λεπτά με τροφοδοσία 7 kW, ενώ επιτρέπει στη Revuelto να κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, αλλά μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα. Οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές, καθώς για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 2,5 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *