Lamborghini Revuelto Opera Unica: Ένα έργο τέχνης 1.015 ίππων 

H Lamborghini Revuelto είναι από μόνη της ένα «έργο τέχνης», ωστόσο η συγκεκριμένη θα μπορούσε άνετα να γίνει μόνιμο έκθεμα σε κάποια γκαλερί.


Ο λόγος για τη ξεχωριστή Revuelto Opera Unica, η οποία έκανε πρεμιέρα στο “Art Basel Miami Beach 2023”, εντυπωσιάζοντας με τη μοναδική παλέτα χρωμάτων που έχει συνδυάσει στο καλλίγραμμο αμάξωμά της. Πρόκειται για ένα μοναδικό δημιούργημα με το οποίο η Lamborghini γιορτάζει την 60η της επέτειο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το περίτεχνο σχέδιο ζωγραφίστηκε στο χέρι, με το μπροστινό τμήμα να είναι βαμμένο με τη μωβ απόχρωση “Viola Pasifae”, ενώ προς τα πίσω επικρατεί η μαύρη απόχρωση “Nero Helene”.

Υπάρχουν επίσης διάσπαρτες πινελιές ζεστών και ψυχρών χρωμάτων, οι οποίες μοιάζουν να έχουν παρασυρθεί από τον άνεμο, προσδίδοντας μια αίσθηση δύναμης και διαρκούς κίνησης στο αμάξωμα της Revuelto. Παρατηρήστε επίσης το λογότυπο στο εμπρός καπό με τον αριθμό 60. Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία των supercars χρειάστηκαν 76 ώρες ανάπτυξης και δοκιμών και συνολικά 435 ώρες εφαρμογής των χρωμάτων και σχεδίων στη Revuelto.

Αρκετή δουλειά όμως χρειάστηκε και για το εσωτερικό της Revuelto Opera Unica, καθώς απαιτήθηκαν 220 ώρες. Στα καθίσματα και στα πάνελ των θυρών εφαρμόστηκαν πολύχρωμα ασύμμετρα σχέδια, ενώ ως βάση επιλέχτηκε το μαύρο “Nero Ade” και το μωβ “Viola Acutus”.


To κάλυμμα στο κουμπί ενεργοποίησης του θηριώδη V12 κινητήρα ακολουθεί το ίδιο στυλ με τις εξωτερικές πινελιές, ενώ το λογότυπο για την 60η επέτειο της Lamborghini αποτυπώνεται στην εσωτερική επένδυση της οροφής.


Υπενθυμίζουμε ότι η Revuelto είναι η πρώτη Lamborghini με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης HPEV (High Performance Electrified Vehicle). Χρησιμοποιεί V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα 6.5 λίτρων, ο οποίος παράγει 825 ίππους και 725 Nm ροπής.

Το «παρών» δίνουν και τρεις ηλεκτροκινητήρες (δυο μπροστά και έναν πίσω) με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 1.015 ίππους, ενώ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων.

Η μικρή μπαταρία, χωρητικότητας 3,8 kWh, βρίσκεται ενσωματωμένη στο τούνελ μετάδοσης, μπορεί να φορτίσει σε 30 λεπτά με τροφοδοσία 7 kW, ενώ επιτρέπει στη Revuelto να κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, αλλά μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα. Οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές, καθώς για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 2,5 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *