Lamborghini Lanzador: Ηλεκτρικό και τετρακίνητο 

Τo νέο της ηλεκτρικό πρωτότυπο, το Lanzador, αποκάλυψε η Lamborghini στο The Quail, στην Καλιφόρνια.


Το The Quail, είναι μία ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται στο Καρμέλ της Καλιφόρνια, για  VIP φίλους της αυτοκίνησης και για συλλέκτες κλασικών αυτοκινήτων, που κάθε χρόνο απολαμβάνουν τα ιδιαίτερα μοντέλα που εκτίθενται, παράλληλα με άλλες εκδηλώσεις.

Εκεί, στη χερσόνησο του Μοντερέι, η Lamborghini, γιορτάζοντας παράλληλα τα 60 χρόνια ιστορίας της, αποκάλυψε στο ιδιαίτερο αυτό κοινό, ένα νέο ηλεκτρικό πολυτελές SUV, το Lanzador.

Το Lanzador είναι προφανώς τετρακίνητο, με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες να μεταδίδουν την κίνηση στον κάθε τροχό, εξασφαλίζοντας την πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες. Η εκτιμώμενη ενέργεια σύμφωνα με τη Lamborghini θα φτάνει το 1 mW, με τη νέας γενιάς, υψηλών επιδόσεων μπαταρία να προσφέρει εκτεταμένη αυτονομία. Πρόκειται δηλαδή για μία πραγματική Lamborghini, που θα προσφέρει επιδόσεις κι οδηγική απόλαυση στο μέγιστο βαθμό.

Μπορεί το Lanzador να τράβηξε όλα τα φώτα της δημοσιότητας στο  The Quail, ωστόσο δεν ήταν η μοναδική αποκάλυψη της ιταλικής εταιρείας.


Πλαισιώθηκε από μία ακόμα πιο ακραία έκδοσης της plug-in Hybrid Revuelto με νέο V12 κινητήρα ισχύος 1.015 ίππων, την ειδική έκδοση παντός εδάφους  Huracan Sterrato και την ακόμα πιο γρήγορη  Urus Performante που έκανε νέο ρεκόρ (στην κατηγορία της) στην ανάβαση του Pikes Peak με 10:32,064, σχεδόν 18 δευτ. λιγότερα από το χρόνο της  Bentley Bentaya το 2018.


Τα 60στά ίσως είναι από τα καλύτερα γενέθλια της ιταλικής μάρκας, αφού παράλληλα οι πωλήσεις ξεπερνούν κάθε ρεκόρ, καθώς στο 1ο εξάμηνο του 2023 ήδη έχει ταξινομήσει 215 περισσότερες Lamborghini από το αντίστοιχο του 2022, με τη μερίδα του λέοντος να κατακτά η Urus με 3.241 μονάδες, ενώ ουσιαστικά δεν δέχονται νέες παραγγελίες, καθώς έχει εξαντληθεί η παραγωγή της, όπως και εκείνη της Huracan.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *