Lamborghini Huracan: Γιορτάζει μια δεκαετία επιτυχιών στους αγώνες 

Το αγωνιστικό τμήμα, Squadra Corse, της Lamborghini γιορτάζει την 10η επέτειό του, παρουσιάζοντας μια ξεχωριστή Huracan.


Η αποκάλυψη της νέας Huracan STO SC 10° Anniversario πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του “World Finals 2023”, τη διοργάνωση που ολοκληρώνει την αγωνιστική σεζόν Super Trofeo, η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε στην πίστα Vallelunga της Ιταλίας.

Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που απέκτησαν μέσα σε μια δεκαετία οι μηχανικοί του τμήματος Squadra Corse από την επιτυχημένη ενασχόληση τους με το μηχανοκίνητο αθλητισμό (διαδοχικές νίκες στην κατηγορία GTD των 24 Ωρών της Ντειτόνα και περισσότερους από 50 τίτλους συνολικά στην κατηγορία GT3) μεταλαμπαδεύονται σε ένα supercar που μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα στους δρόμους.

Η διχρωμία του πράσινου (Verde Mantis) και του μαύρου (Nero Noctis) στο αμάξωμα της νέας Huracan STO SC 10° Anniversario προέρχεται από το υβριδικό πρωτότυπο SC63 με το οποίο η Lamborghini θα συμμετέχει το 2024 σε αγώνες αντοχής, όπως οι 24 Ώρες του Λε Μαν και οι 12 Ώρες του Σίμπρινγκ, στην κατηγορία Hypercar/GTP. Παράλληλα στο εμπρός καπό και στην οροφή εφαρμόζεται κάθετα μια λωρίδα με τα τρία χρώματα της ιταλικής σημαίας. Παρατηρήστε επίσης το λογότυπο “Squadra Corse 10° Anniversario” που βρίσκεται και στις δυο πόρτες.

Η νέα Huracan STO SC 10° Anniversario διακρίνεται επίσης για την εξελιγμένη αεροδυναμική της. Στο εμπρός καπό έχουν ενσωματωθεί δυο carbon εισαγωγές αέρα, ενώ η πίσω αεροτομή βρίσκεται τρεις μοίρες ψηλότερα από το μοντέλο παραγωγής, με αποτέλεσμα να αυξάνεται  η κάθετη δύναμη του αυτοκινήτου, τόσο μπροστά όσο και πίσω. Από carbon υλικό είναι κατασκευασμένο επίσης το μπροστινό splitter, τα πλευρικά μαρσπιέ και ο πίσω διαχύτης, ενώ διακοσμούνται με μια λεπτή κόκκινη λωρίδα.


Επίσης τοποθετήθηκαν αγωνιστικά αμορτισέρ, νέα ελαστικά της Bridgestone με νέα σύνθεση που εξασφαλίζει βέλτιστη απόδοση και ανθεκτικότητα, καθώς και εξάτμιση της Akrapovic από τιτάνιο για πιο δυνατό ήχο του V10 κινητήρα.


Στο εσωτερικό της νέας Huracan STO SC 10° Anniversario συναντάμε σπορ καθίσματα με μαύρη επένδυση αλκαντάρα, πράσινες ραφές και ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων. Η εσωτερική διαμόρφωση ολοκληρώνεται με ένα κάλυμμα δαπέδου από carbon, αλουμινένιο roll bar και μια πλακέτα επίσης από carbon υλικό στην πλάτη πίσω από τα καθίσματα, που πιστοποιεί τη μοναδικότητα του αυτοκινήτου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *