Lamborghini: Για ειδικές αποστολές το περιπολικό Urus Performante

Ένα νέο πανίσχυρο «όπλο» απέκτησε η Αστυνομία της Ιταλίας, καθώς πλέον στο στόλο της διαθέτει μια Lamborghini Urus Performante.


Προφανώς όμως μια Urus Performante δεν πρόκειται να κάνει απλές περιπολίες, αντιθέτως θα αναλάβει σημαντικά καθήκοντα. Μαζί με το περιπολικό Huracan LP610-4 θα είναι αρμόδια για τις επείγουσες ιατρικές μεταφορές ανθρώπινων οργάνων και πλάσματος.

Για το λόγο αυτό στο χώρο αποσκευών της Urus Performante υπάρχει ειδικό φορητό ψυγείο για τη μεταφορά των οργάνων, το οποίο διαθέτει οθόνη και καταγραφικό δεδομένων για τη συνεχή παρακολούθηση της εσωτερικής θερμοκρασίας.

Παράλληλα εξοπλίζεται με θωρακισμένο κιβώτιο όπλων, αναδιπλούμενη οθόνη μηνυμάτων για επικοινωνία με  το κέντρο επιχειρήσεων, ειδική θήκη στο πορτμπαγκάζ για την αποθήκευση εξοπλισμού και απινιδωτή για πρώτες βοήθειες.

Η «στολή» που φοράει το περιπολικό Urus Performante σχεδιάστηκε από το Centro Stile της Lamborghini, σε μπλε και λευκό που είναι τα χρώματα της ιταλικής Αστυνομίας. Στις πλευρικές επιφάνειες του SUV, και στις ζώνες ασφαλείας, αποτυπώνεται η τρίχρωμη (πράσινο, λευκό, κόκκινο) ιταλική σημαία.


Στις εμπρός πόρτες παρατηρούμε το έμβλημα της ιταλικής Κρατικής Αστυνομίας με αντανακλαστική μεμβράνη, ενώ στην οροφή έχει τοποθετηθεί μπλε Led φάρος 360° και ηλεκτρική σειρήνα δυο τόνων.


Η συνεργασία της ιταλικής Αστυνομίας με τη Lamborghini ξεκίνησε πριν από είκοσι χρόνια, το 2004, ενώ η Urus Performante είναι το έκτο μοντέλο που εντάσσεται στο στόλο της Αστυνομίας Αυτοκινητοδρόμων. 

Υπενθυμίζουμε ότι η Urus Performante τροφοδοτείται από V8 twin-turbo κινητήρα 4.0 λίτρων, απόδοσης 666 ίππων και 850 Νm ροπής, ο οποίος της χαρίζει εκρηκτικές επιδόσεις με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να διαρκεί μόλις 3,3 δευτ. και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 306 χλμ./ώρα. Μάλιστα η Urus Performante έχει στο βιογραφικό της ρεκόρ χρόνου (10:32.064) στα SUV παραγωγής στην περίφημη ανάβαση Pikes Peak το 2022.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *