Kia: Το πολυτελές εσωτερικό του EV9

Το νέο Kia EV9 μπορεί να εντυπωσιάζει με τις εξωτερικές του διστάσεις και την εμφάνισή του, ωστόσο μόλις ανοίξεις τις πτυσσόμενες χειρολαβές και εισέλθεις στο εσωτερικό, δεν γίνεται να μην εντυπωσιαστείς από την εικόνα του ταμπλό και τα καθίσματα, ειδικά τα δίχρωμα της έκδοσης GT Line.


Στις οθόνες του Kia EV9 προβάλλονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, για την αυτονομία, την κατανάλωση της μπαταρίας, οι οδηγίες του GPS αν έχουμε επιλέξει κάποια διαδρομή. Επιπροσθέτως, στον προαιρετικό εξοπλισμό του EV9, διατίθεται και το πολύ πρακτικό head-up display, ώστε να μην αποσπάται καθόλου η προσοχή του οδηγού.

Ανάλογα δε και την έκδοση εξοπλισμού, στον πίνακα οργάνων προβάλλεται εικόνα από τους εξωτερικούς καθρέπτες, ειδοποιώντας τον οδηγό για ύπαρξη άλλων οχημάτων και να μην αλλάξει λωρίδα. Η δε έκδοση GT Line, δεν διαθέτει καν συμβατικούς καθρέπτες, αλλά κάμερες, που προβάλλουν την εικόνα σε οθόνες στο εσωτερικό των θυρών.

Καινοτόμο το Kia EV9, όταν θέλει η εταιρία να «παίξει» αλλιώς στοχεύοντας πολύ ψηλά, οι επιλογές θα είναι ανάλογες αφού ο στόχος είναι η κορυφή και σε αυτήν την κατηγορία, οι πελάτες απαιτητικοί.

Το ίδιο ισχύει και για τον εσωτερικό καθρέπτη. Ανάλογα τις επιθυμίες του οδηγού, λειτουργεί σαν συμβατικός, αλλά μπορεί να προβάλλει και την εικόνα της κάμερας που είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος.


Έτσι, μπορείτε να φορτώσετε πλήρως το EV9 και να μην έχετε περιορισμένη ορατότητα προς τα πίσω, ενώ το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που μεταφέρετε έξι συνολικά επιβάτες, που σίγουρα περιορίζουν σε κάποιο βαθμό την ορατότητα.


Στο ταμπλό την παράσταση κρύβουν οι «κρυφοί» διακόπτες που εμφανίζονται όταν τεθεί ο κινητήρας σε λειτουργία, ενώ όλα βρίσκονται σε απόλυτη τάξη και αρμονία, χωρίς καμία ένσταση για την εργονομία.

Όσον αφορά στην άνεση, είναι ο τομέας που πραγματικά αριστεύει το EV9, με τα ιδιαίτερα αναπαυτικά, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα, καθίσματα, την ηχομόνωση και τις αναρτήσεις που φιλτράρουν αποτελεσματικά κάθε κακοτεχνία του οδοστρώματος.

Επιπροσθέτως, τα καθίσματα της μεσαίας σειράς μπορούν να περιστραφούν ανάλογα τις επιθυμίες των επιβατών και να δημιουργήσουν κυριολεκτικά ένα άνετο σαλόνι.
Με το EV9 η Kia ανεβαίνει επίπεδο, κοιτάζοντας στα μάτια τα premium SUV και σε πολλούς τομείς τα ξεπερνάει.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *