Kia: Στα σκαριά το νέο coupe-sedan

Το διάδοχο του Stinger, ετοιμάζει η Kia.


Πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικό, sedan-coupe υψηλών επιδόσεων το όνομα του οποίου θα είναι EV8.

Η άφιξη του νέου κορεατικού τετράθυρου αναμένεται μεταξύ του 2025 και του 2026, το οποίο όμως θα είναι βασισμένο στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα IMA (ακρωνύμιο του Integrated Modular Architecture) του ο Όμιλος Hyundai, που θα αντικαταστήσει τη σημερινή E-GMP σε όλες τις μάρκες του Κορεατικού Ομίλου.

Προς το παρόν «κυκλοφορεί» εις τα ενδότερα με την κωδική ονομασία GT1 με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 113,2 kWh, την πιο ισχυρή που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Kia, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγω για αυτονομία που θα ξεπερνά τα 800 χλμ.

Όσον αφορά την ισχύ των κινητήρων, το κορεάτικο sedan/coupe θα φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 612 ίππων, έναν για κάθε άξονα, στην top έκδοση.


Θα υπάρχουν και άλλες δύο εκδόσεις, η βασική με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 218 ίππων με κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ θα υπάρχει και μια επίσης τετρακίνητη 435 ίππων.


Το πως θα είναι η σιλουέτα δεν έχει διαρρεύσει καμία φωτογραφία για να κάνουμε έστω μια σύγκριση με την τρέχουσα γκάμα της Kia.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *