Kia Europe: Η βιώσιμη κινητικότητα σε πρώτο πλάνο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, η Kia Europe ανακοίνωσε τέσσερις συνεργασίες με τις νεοφυείς επιχειρήσεις Polyola, Odyssey Innovation, Sieve και Waterhaul.


Και οι πέντε συνεργάτες ανακυκλώνουν τα απόβλητα των ωκεανών και στη συνέχεια τα σε μετατρέπουν σε προϊόντα lifestyle, καινοτομώντας για να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον.

Ειδικότερα, με έδρα τη Γαλλία, η Polyola βρήκε έμπνευση στην πλούσια ιστορία του σερφ και το συνδύασε με πρωτοποριακές καινοτομίες υλικών. Πολυουρεθάνη που βασίζεται σε ανακυκλωμένο υλικό, το οποίο μπορεί να ανακυκλωθεί πλήρως (υγροποιηθεί) για να αποφευχθεί η μετάβαση πολύτιμων πόρων σε χώρους υγειονομικής ταφής και η εξάρτηση από παρθένους πόρους. Η Kia Europe έχει συνδεθεί με την Polyola για να εξερευνήσει το μέλλον της παραγωγής σανίδων του σερφ και της βιώσιμης κινητικότητας.

Με έδρα την Αγγλία, η Odyssey Innovation ανέπτυξε 100% κυκλικά πλαστικά pellets που προέρχονται από ανακτημένα ALDFG (εγκαταλειμμένα, χαμένα ή απορριφθέντα αλιευτικά εργαλεία), σχοινιά που έχουν εγκλωβιστεί στους ωκεανούς, καθώς και από ανακυκλωμένο νεοπρένιο. Η Kia Europe έχει συνδεθεί με την Odyssey για να γιορτάσει τις βραβευμένες σανίδες χειρός, σχεδιασμένες από σέρφερ για τους λάτρεις των κυμάτων που έχουν οικολογική συνείδηση σε όλο τον κόσμο.

Με έδρα τη Γερμανία, η SIEVE χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα καπάκια μπουκαλιών, ενισχυμένα με προσθήκη ινών. Η ίνα προστίθεται ως νέο υλικό ενώ αναζητείται μια ανακυκλωμένη εναλλακτική. Η Kia Europe έχει συνδεθεί με τη Sieve για να εξερευνήσει τις ρίζες τους, το πάθος για καινοτόμες λύσεις και τη δημιουργία βιώσιμων πτερυγίων σερφ.


Η Waterhaul δημιουργεί εξαιρετικά γυαλιά και συναφή προϊόντα που οδηγούν μια αποστολή και ενδυναμώνουν μια κοινότητα. 100% ανακυκλωμένα αλιευτικά εργαλεία (σκελετοί γυαλιών ηλίου, συλλογή απορριμμάτων και τσάντες τσάντες), φακοί από ορυκτό γυαλί (γυαλιά ηλίου) και υλικό κλωστής στο τέλος της ζωής τους (τσάντες καθαρισμού). 


Η Kia λαμβάνει επίσης μέτρα για να αξιοποιήσει ανανεώσιμες πηγές και να ενσωματώσει πιο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά στα προϊόντα της. Μέρος του σχεδίου είναι η σταδιακή κατάργηση του δέρματος με βάση τα ζώα, η εφαρμογή δέκα καθορισμένων βιώσιμων συστατικών στο εσωτερικό των οχημάτων  της  και η συνεχής καινοτομία νέων, βιολογικών υλικών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *