Kia: Αποκάλυψη για δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα

Mε στόχο να καταστεί η Kia ηγέτης στη βιώσιμη κινητικότητα, η εταιρία θα ανακοινώσει στις 12 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της «Ημέρας Ηλεκτρικών Οχημάτων», η εταιρία θα προχωρήσει στην αποκάλυψη δύο νέων ηλεκτρικών μοντέλων.


Πρόκειται για δυο εντελώς νέα ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία εμφανίζονται στην σκοτεινή teaser φωτογραφία. To δεύτερο από αριστερά μοντέλο, είναι ένα από αυτά, ενώ διακρίνουμε τα εμπρός Led κάθετα τοποθετημένα λεπτά φώτα, τη χαμηλή γραμμή οροφής, ενώ ίσως να έχει sedan αμάξωμα με crossover στοιχεία. Το προτελευταίο, από αριστερά,  μοντέλο μάλλον είναι το επερχόμενο πιο μικρό ηλεκτρικό SUV, ονόματι EV4.

Το «παρών» θα δώσει ολόκληρη η υφιστάμενη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων της κορεάτικης εταιρείας, με προσκεκλημένα τα EV5, EV6 GT και EV9. Σχετικά με το νέο EV5, το οποίο αποκαλύφτηκε στην Κίνα τον περασμένο Αύγουστο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Τσενγκντού, η Kia ανακοίνωσε ότι θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Προς το παρόν γνωρίζουμε ότι το νέο EV5 αντλεί σχεδιαστική έμπνευση από τη ναυαρχίδα EV9, ενώ θα είναι το αντίστοιχο Sportage, ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV. Το μήκος του βρίσκεται στα 4,61 μέτρα, ενώ θα ανεγερθεί στην πλατφόρμα E-GMP που χρησιμοποιείται ήδη από τα Kia EV6, EV9 και από το Hyundai Ioniq 5.

Στην αγορά της Κίνας πάντως εκτιμάται ότι το νέο EV5 θα διατίθεται με εμπρός τοποθετημένο ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 218 ίππων, ενώ η μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου θα προέρχεται από την BYD.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *