Kia: Ανακαλούνται 733 diesel οχήματα στην Ελλάδα

H κατασκευάστρια εταιρεία Kia, σε συνεργασία με την Kia Ελλάς Α.Β.Ε.Ε., γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των κορεάτικων οχημάτων στη χώρα μας, ξεκινάει πρόγραμμα ανάκλησης.


Τα επηρεαζόμενα οχήματα στην Ελλάδα είναι συνολικά 733 και συγκεκριμένα ορισμένα πετρελαιοκίνητα Sportage, Ceed και ProCeed.

Αναλυτικότερα στο εν λόγω πρόγραμμα ανάκλησης εντάσσονται:

644 Sportage QLe diesel με ημερομηνία παραγωγής από Νοέμβριο 2018 ως και Αύγουστο 2020
85 Ceed CD diesel με ημερομηνία παραγωγής από Νοέμβριο 2018 ως και Σεπτέμβριο 2020
4 ProCeed CD diesel με ημερομηνία παραγωγής από Φεβρουάριο 2019 ως και Ιανουάριο 2020

Στα παραπάνω οχήματα ενδέχεται λόγω ελαττωματικού φίλτρου αντλίας κενού/λαδιού, να προκληθεί δυσλειτουργία στην αντλία αφενός μη παρέχοντας επαρκή ποσότητα λαδιού και αφετέρου μη δημιουργώντας ικανοποιητική υποπίεση στο κύκλωμα υποβοήθησης φρένων. Αποτέλεσμα αυτών να υπάρχει πιθανότητα αύξησης του διαστήματος (απόστασης) πέδησης, σε κανονικές συνθήκες οδήγησης, και συνεπώς κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος. Κατά συνέπεια κρίνεται σκόπιμος και απαραίτητος ο προληπτικός έλεγχος στο φίλτρο αντλίας κενού και αν χρειαστεί η αντικατάσταση της αντλίας κενού.


Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά και εγγράφως, μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν, ύστερα από τηλεφωνικό ραντεβού, στον πλησιέστερο Συνεργάτη του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Kia σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου, και χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος φίλτρου και εφόσον απαιτείται η αντικατάσταση της αντλίας κενού.


Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας Kia Ελλάς Α.Β.Ε.Ε., στο τηλέφωνο 210-5507215 (αρμόδια κ. Μαρία Κατερτζιάδου).

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *