Kia: Ανακαλούνται 100.000 Sportage για έλεγχο στα φρένα 

Πρόγραμμα ανάκλησης ένα σημαντικό αριθμό των Sportage ανακοίνωσε η Kia.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες το κορεάτικο SUV πρέπει να ελεγχθεί για πιθανό πρόβλημα στο σύστημα πέδησης. Η εν λόγω ανάκληση αφορά συνολικά 98.944 Sportage στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, τα οποία έχουν κατασκευαστεί, από 12 Ιανουαρίου 2022 έως και 15 Φεβρουαρίου 2023.

Η Kia άρχισε να ερευνά το ζήτημα όταν στις Η.Π.Α τον περασμένο Ιανουάριο εντοπίστηκε από το διαγνωστικό μηχάνημα κωδικός βλάβης σε ένα Sportage. Στη συνέχεια ανακαλύφτηκε ότι ένα διάφραγμα στο κέλυφος του ενισχυτή φρένων θα μπορούσε να βγει από τη θέση του και να προκαλέσει διαρροή στο σύστημα κενού.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε ξαφνικά ο οδηγός θα πρέπει να ασκήσει αρκετά μεγαλύτερη πίεση στο πεντάλ του φρένου για να επιβραδύνει. Όπως είναι λογικό, αυτή η κατάσταση εκτός από πανικό, μπορεί να αυξήσει την απόσταση ακινητοποίησης του οχήματος, αλλά και τον κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος.

Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί από 73 ιδιοκτήτες Sportage παράπονα, ότι το πεντάλ του φρένου έγινε σκληρό απότομα, αλλά ευτυχώς σε καμία περίπτωση δεν σημειώθηκε κάποιο ατύχημα.


Η Kia θα αρχίσει να ενημερώνει του ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων Sportage από τις 21 Ιουλίου, ώστε να προσέλθουν με τα οχήματά τους στο πλησιέστερο επίσημο συνεργείο, για να πραγματοποιηθεί έλεγχος.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *