Κάρλος Ταβάρες: Καταστροφική η μείωση τιμών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Κατά της μείωσης των τιμών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τάχθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Stellantis Κάρλος Ταβάρες.


Έχει μιλήσει ανοιχτά για τον κίνδυνο που υπάρχει από την απόβαση πολλών κινέζικων αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ευρώπη, ενώ έχει υποστηρίξει ότι οι κρατικές επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων πρέπει να δίνονται μόνο σε ευρωπαϊκά μοντέλα, ο Κάρλος Ταβάρες παίρνει θέση κατά της πολιτικής μείωσης τιμών στα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς προβλέπει ότι το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό. Η ομιλία του έγινε στο πλαίσιο παρουσίασης της νέας πλατφόρμας STLA Large του Ομίλου Stellantis στο Άμστερνταμ, στη διάρκεια της οποίας επισήμανε ότι δεν τον ενδιαφέρει να συμμετέχει στον αγώνα των επιθετικών μειώσεων τιμών που θα μπορούσαν να βλάψουν την κερδοφορία ορισμένων αντιπάλων.

Επισημαίνει μάλιστα ότι αν ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες μειώσουν υπερβολικά τις τιμές, θα μπορούσαν να γίνουν στόχοι εξαγοράς. Παράλληλα διευκρίνισε ότι ο Όμιλος Stellantis προστατεύεται καλά από μια πτωτική τάση στις τιμές, χάρη στο γεγονός ότι είναι μια από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες στον κλάδο.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του ότι θα έρθει «λουτρό αίματος» αν οι εταιρείες μειώσουν τις τιμές αγνοώντας την πραγματικότητα του κόστους.  «Γνωρίζω μια εταιρεία που μείωσε τις τιμές και η κερδοφορία της έχει καταρρεύσει», ανέφερε ο Ταβάρες ρίχνοντας «καρφί» στην Tesla, αν και δε θέλησε να την κατονομάσει. Υπενθυμίζουμε ότι εντός του 2023 η αμερικάνικη εταιρεία μείωσε τις τιμές των ηλεκτρικών της οχημάτων σε Κίνα και Ευρώπη, ώστε να αυξήσει τις πωλήσεις της.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανασφάλεια που έχει προκληθεί στη ναυτιλία εξαιτίας της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα, εκτιμώντας ότι ο Όμιλος Stellantis δε θα πληγεί σοβαρά από την κατάσταση αυτή. Προφανώς ένα μεγαλύτερο ταξίδι των πλοίων θα έχει αντίκτυπο στο κόστος, επομένως ο Ταβάρες είπε ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος για να μετριαστεί.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *