Jeep: Πόσα Avenger έχει πουλήσει

Ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο του στο Παρίσι, το Avenger έχει συνεισφέρει σημαντικά στην άνοδο της Jeep στην κατηγορία των B-SUV. Αναλυτικότερα, σε σύγκριση με πέρυσι η αμερικάνικη εταιρεία κατέγραψε άνοδο +33,5%, που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 60% σε σχέση με την άνοδο της κατηγορίας κατά +12,8%.


Στην Ευρώπη, η Jeep κατατάσσεται στην πέμπτη θέση με μερίδιο αγοράς 10,6% (έναντι 9,6% πέρυσι)  στην κατηγορία των B-SUV, ενώ στην Ιταλία κυριαρχεί με μερίδιο αγοράς 49,9%. Διψήφια ποσοστά καταγράφονται επίσης σε Γερμανία, Ισπανία, Πολωνία και Ολλανδία. Η άφιξη του νέου Avenger σε ακόμα περισσότερες αγορές, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, έφερε νέα ώθηση για την Jeep στην κατηγορία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Jeep έχει δεχτεί στην Ευρώπη περισσότερες από 40.000 παραγγελίες για το νέο Avenger, από τότε που ξεκίνησε το εμπορικό του λανσάρισμα. Σημειώνεται ότι πάνω από το 40% των εν λόγω παραγγελιών αφορούν την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του Avenger.

Υπενθυμίζουμε ότι το Avenger είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο παραγωγής της Jeep. Ο εμπρός τοποθετημένος ηλεκτροκινητήρας του παράγει 156 ίππους και 260 Nm ροπής. Τοποθετημένη κάτω από τα εμπρός και πίσω καθίσματα βρίσκεται η μπαταρία του, χωρητικότητας 54 kWh, η οποία υπόσχεται συνδυαστική αυτονομία 400 χλμ. και εντός της πόλης αυτονομία 550 χλμ. Μέσω ταχυφορτιστή μπορεί να αποκτήσει εντός μόλις 3 λεπτών, αυτονομία 30 χλμ.

Διατίθεται σε τέσσερις εξοπλιστικές εκδόσεις (Avenger, Longitude, Altitude και Summit). Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι πελάτες επιλέγουν σε ποσοστό 80% τις δυο πλουσιότερες εκδόσεις (Altitude και Summit), ενώ δημοφιλέστερο χρώμα αμαξώματος αναδεικνύεται το μαύρο (Vulcan) με ποσοστό 30%.


Εξίσου δυναμική πορεία όμως σημειώνει και το άλλο B-SUV της Jeep, το Renegade με περισσότερες από 32.000 πωλήσεις, κοντά στις 31.705 πωλήσεις που είχαν καταγραφεί την ίδια χρονική περίοδο του 2022.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *