Jeep Compass: Πιο προηγμένο τεχνολογικά

H Jeep μας συστήνει το αναβαθμισμένο Compass, το οποίο περιγράφεται ως το πιο προηγμένο τεχνολογικά μέχρι τώρα.


Σχεδιαστικές αλλαγές στην εξωτερική εικόνα και στα ενδότερα του Compass δεν υπάρχουν, ωστόσο πλέον στη φαρέτρα του διαθέτει περισσότερα από 80 στάνταρ και διαθέσιμα συστήματα ασφαλείας.

Ενδεικτικά η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει ανίχνευση κόπωσης οδηγού, προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης πλήρους ταχύτητας με αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης αναγνωρίζοντας πεζούς και ποδηλάτες, υποβοήθηση παραμονής του οχήματος εντός της λωρίδας κυκλοφορίας και ανίχνευση διασταυρούμενης οπίσθιας κυκλοφορίας.

Ειδική μνεία γίνεται στο ενημερωμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2, το οποίο περιλαμβάνεται στο προαιρετικό εξοπλιστικό πακέτο premium και μπορεί πλέον να λειτουργεί σε όλους τους τύπους δρόμων, καθώς μέχρι τώρα η χρήση του περιοριζόταν στους αυτοκινητόδρομους.

Παράλληλα το αναβαθμισμένο Compass προσφέρει ψηφιακό πίνακα οργάνων με έγχρωμη TFT οθόνη 10,25 ιντσών, κεντρική οθόνη αφής 10,1 ιντσών για το πέντε φορές ταχύτερο σύστημα πολυμέσων Uconnect 5, το οποίο υποστηρίζει ασύρματη συνδεσιμότητα για smartphones μέσω Apple CarPlay και Android Auto, ενώ υπάρχει και επιφάνεια για επαγωγική φόρτιση.


Η γκάμα του Compass είναι εξηλεκτρισμένη, περιλαμβάνοντας την e-Hybrid έκδοση, η οποία συνδυάζει turbo βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων απόδοσης 132 ίππων, ηλεκτρικό μοτέρ που προσφέρει επιπλέον 20 ίππους, μπαταρία 48V και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων που μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς.


Η ισχυρότερη plug-in υβριδική έκδοση είναι διαθέσιμη σε δυο επίπεδα ισχύος με 190 ή 240 ίππους, ενώ παρέχει σύστημα ηλεκτρικής τετρακίνησης και το Selec-Terrain με τέσσερα προγράμματα οδήγησης (Auto, Snow, Sand/Mud, Sport). Το πιο περιπετειώδες Compass 4Xe Trailhawk διαθέτει επιπλέον το πρόγραμμα Rock και το σύστημα Active Drive Low 4×4. Οι εξοπλιστικές εκδόσεις είναι πλέον τέσσερις (Altitude, Summit, Overland και Trailhawk).

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *