Jeep: Ανακαλούνται 12.000 Grand Cherokee 4xe

Πρόγραμμα ανάκλησης για Grand Cherokee 4xe στις Η.Π.Α. ξεκίνησε η Jeep.


Σύμφωνα με την αμερικάνικη εταιρεία πρέπει να γίνει αναβάθμιση λογισμικού σε συνολικά 12.458 Grand Cherokee 4xe. Τα επηρεαζόμενα οχήματα ενδέχεται ξαφνικά να σταματήσουν να λειτουργούν, εξαιτίας ενός σφάλματος που εντοπίστηκε στην επικοινωνία της μονάδας ελέγχου κιβωτίου ταχυτήτων με τη μονάδα επεξεργασίας του υβριδικού συστήματος.

Εάν συμβεί αυτό η αντίδραση του διαγνωστικού συστήματος είναι να σταματήσει τη λειτουργία του οχήματος, κάτι που προφανώς αυξάνει τον κίνδυνο ατυχήματος. Πάντως μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί κάποιο ατύχημα ή τραυματισμός που να συνδέεται με τη διακοπή λειτουργίας σε Grand Cherokee 4xe.

Η Jeep ξεκίνησε να ερευνά το συγκεκριμένο ζήτημα τον περασμένο Δεκέμβριο και συνέχισε μέχρι τον Μάιο, για να αποφασίσει την 1η Ιουνίου ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί ανάκληση. Το διάστημα που εξέταζε την υπόθεση βρήκε επτά αναφορές πελατών, δέκα αξιώσεις εγγύησης και έξι ακόμα καταγεγραμμένα προβλήματα που ενδεχομένως σχετίζονται με αυτό το ζήτημα.

Διευκρινίζεται ότι όσοι ιδιοκτήτες των Grand Cherokee 4xe έχουν πληρώσει για επισκευές που σχετίζονται με την εν λόγω ανάκληση θα αποζημιωθούν. Οι σχετικές ειδοποιήσεις για την έναρξη της ανάκλησης θα αποσταλούν στο δίκτυο της Jeep μετά τις 28 Ιουλίου και στη συνέχεια θα ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας της Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA).


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *