Jaguar: Το τελευταίο μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης

Η Jaguar ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη αλλαγή στην ιστορία της, καθώς από το 2025 θα διαθέτει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.


Για να τιμήσει όμως τα περισσότερα από 75 χρόνια παραγωγής σπορ αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, δημιούργησε μια ξεχωριστή έκδοση της F-Type. O λόγος για τη νέα F-Type ZP Edition, η οποία σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία είναι το τελευταίο σπορ βενζινοκίνητο μοντέλο που θα προσφέρει στο κοινό της.

Συγκεκριμένα το κύκνειο άσμα των κινητήρων εσωτερικής καύσης για τη Jaguar θα ερμηνεύσει ο turbo V8 των 5.0 λίτρων με ισχύ 575 ίππους και ροπή 700 Nm. Η τετρακίνητη F-Type ZP Edition μπορεί να επιταχύνει από 0-96 χλμ./ώρα εντός 3,5 δευτ. και η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 299 χλμ./ώρα!

Η επετειακή F-Type ZP Edition θα διατεθεί σε μόλις 150 αντίτυπα με coupe αλλά και convertible αμάξωμα, ενώ σε κάθε περίπτωση θα διαθέτει μοναδικές στιλιστικές λεπτομέρειες στο εξωτερικό και εσωτερικό της, τις οποίες έχει επιμεληθεί το τμήμα εξατομίκευσης SV Bespoke της Jaguar. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν δυο εμβληματικές αγωνιστικές E-Type από τη δεκαετία του 1960.

Υπάρχουν δυο νέες αποχρώσεις για το αμάξωμα, η μπλε “Oulton Blue Gloss” και η γκρι “Crystal Grey” με δυο στρογγυλούς κύκλους στις πόρτες, παραπέμποντας στις ιστορικές Project ZP E-Type. Παρατηρήστε ακόμα το μαύρο γυαλιστερό χρώμα στις 20αρες ζάντες και στις δαγκάνες των φρένων. Στο εσωτερικό τοποθετείται μια ειδική πλακέτα με την ένδειξη “One of 150”.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *