Jaguar I-Pace: Σε δημοπρασία το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της βασιλικής οικογένειας

H Jaguar I-Pace, που κάποτε άνηκε στο Βασιλιά Κάρολο βγαίνει στο σφυρί.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εν λόγω I-Pace παραδόθηκε από την Jaguar στο Παλάτι το Σεπτέμβριο του 2018, ενώ είχε κοστίσει τότε περίπου 70.000 ευρώ.

Μάλιστα ήταν το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ενώ χρησιμοποιούνταν από διάφορα μέλη, συμπεριλαμβανομένης της βασίλισσας Καμίλα. Για τη χρήση της ηλεκτρικής I-Pace είχε εγκατασταθεί ένας ταχυφορτιστής στο Κλάρενς Χάουζ, μια από τις πολλές επίσημες κατοικίες της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στο κεντρικό Λονδίνο.

Σημειώνεται ακόμα ότι η συγκεκριμένη I-Pace είχε αποκτηθεί σε γκρι χρώμα, όμως ο Βασιλιάς Κάρολος έδωσε εντολή να βαφτεί στην αγαπημένη του μπλε απόχρωση “Loire Blue”, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν μπεζ δερμάτινες επενδύσεις.

Η βασιλική I-Pace επέστρεψε στην Jaguar τον Δεκέμβριο του 2020, έχοντας διανύσει 4.828 χιλιόμετρα. Αργότερα αποκτήθηκε από τη σημερινή ιδιοκτήτρια της I-Pace, η οποία έμαθε την ιστορία του αυτοκινήτου αφότου το αγόρασε. Η ίδια διένυσε με την I-Pace 48.280 χλμ. και τώρα δηλώνει έτοιμη να την αποχωριστεί.


Η δημοπρασία της βασιλικής I-Pace θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου, ενώ εκτιμάται ότι η τιμή της θα κυμανθεί από 64.000 έως 81.000 ευρώ, προφανώς λόγω του ξεχωριστού πρώτου ιδιοκτήτη της και του μοναδικού της χρώματος.


H ισχύς και η ροπή της βασιλικής I-Pace βρίσκεται στους 400 ίππους και στα 696 Nm αντίστοιχα, χάρη στους δυο ηλεκτροκινητήρες που εξασφαλίζουν τετρακίνηση. Για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα αρκούν 4,8 δευτ. και η τελική ταχύτητα είναι 200 χλμ./ώρα. Η μπαταρία, χωρητικότητας 90 kWh, με μια πλήρη φόρτιση υπόσχεται αυτονομία 470 χλμ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *