Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 2023

Το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει 3-5 Νοεμβρίου ως ο τελευταίος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.


Και μπορεί αν δεν έχει κριθεί το τίτλος να έχουμε τη χαρά να δούμε “δυνατές” ξένες συμμετοχές και να μην είναι ο αγώνας  μια παράσταση με αμιγώς ελληνικά πληρώματα.

Να σημειωθεί ότι όλες οι Ειδικές Διαδρομές είναι χωμάτινες ενώ σε αντιθέσει με το service-park των σημερινών αγώνων, όπου εκεί γίνεται μόνο η τεχνική υποστήριξη των αυτοκινήτων, στο Ιστορικό ράλι Ακρόπολις, η τεχνική υποστήριξη είναι ελεύθερη σε όποιο σημείο που νομίζει το πλήρωμα, εκτός βέβαια από το μήκος των Ειδικών Διαδρομών.

Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, με εκκίνηση από την Ακρόπολη.

Τα πληρώματα εν συνεχεία θα κατευθυνθούν στα Δερβενοχώρια για την πρώτη Ειδική Διαδρομή «Σκούρτα». Όλες οι Ειδικές Διαδρομές θα είναι χωμάτινες.


Θα ακολουθήσουν οι Ειδικές Διαδρομές «Θήβα» και «Ελικώνας» πριν από την ανασυγκρότηση στην πόλη της Ιτέας.


Η πρώτη ημέρα θα κλείσει με την 4η Ειδική Διαδρομή, το νυχτερινό πέρασμα από τους «Βωξίτες».

Μετά τη διανυκτέρευση στην Ιτέα, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου οι αγωνιζόμενοι θα αναχωρήσουν από το Service Park και θα κατευθυνθούν στο Λιβάδι Αράχωβας για την 5η ΕΔ «Παρνασσός».

Συνέχεια με την 6η Ειδική Διαδρομή ΕΔ6, «Προσήλιο», και επανάληψη τους «Βωξίτες» ως 7η Ειδική Διαδρομή του αγώνα.

Θα ακολουθήσει η επανάληψη των Ειδικών Διαδρομών «Παρνασσός» και «Προσήλιο» πριν την ανασυγκρότηση ξανά στην Ιτέα, με τη δεύτερη ημέρα να ολοκληρώνεται με τη δεύτερη νυχτερινή Ειδική Διαδρομή (10η) του αγώνα, τις «Καρούτες» υπό το φως των προβολέων.


Την τελευταία ημέρα οι αγωνιζόμενοι θα ξεκινήσουν τη διαδρομή τους προς το Δίστομο για την 11η Ειδική Διαδρομή  «Στείρι». Στη συνέχεια ΕΔ12 «Λιβαδειά», πριν επαναλάβουν τη «Θήβα» της πρώτης ημέρας για την 13η ΕΔ του αγώνα και τερματίσουν μετά την ΕΔ14, «Δαφνούλα»

Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας Ειδικής Διαδρομής τα πληρώματα θα κατευθυνθούν για τερματισμό και απονομή επάθλων στην Ελευσίνα, στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *