Ηonda Civic Type R: Στο θρόνο του Νίρμπουργκρινγκ

Τον ταχύτερο γύρο στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, σταματώντας τα χρονόμετρα σε 7’ 44:881 δευτ., που αποτελεί νέο ρεκόρ για μοντέλα ευρείας παραγωγής με κίνηση τον μπροστινό άξονα, σημείωσε Honda με το νέο Type R.


Το ρεκόρ σημειώθηκε στις 24 Μαρτίου 2023, όταν μέλη από την ομάδα ανάπτυξης του Civic Type R ολοκλήρωσαν τον γύρο των 20,8 χλμ. στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ που ο Τζάκι Στιούαρτ την έχει ονομάσει «Πράσινη Κόλαση» σε χρόνο 7’ 44:881 δευτ.

Το μοτέρ του Type R είναι 2λιτρο και στην τελευταία του έκδοση, αποδίδει 329 ίππους με 420 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το ανανεωμένο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ο χρόνος για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα είναι 5,4 δευτ. με την  τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 275 χλμ./ώρα.

Το νέο μοντέλο φέρει 35 χλστ. μεγαλύτερο μεταξόνιο, σε σύγκριση με το προηγούμενο Type R, και η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων συνδυάζεται με σημαντικά φαρδύτερο πίσω μετατρόχιο, συνδυασμός που προσφέρει καλύτερη συμπεριφορά στις στροφές καθώς κατά την ανάπτυξη του αυτοκινήτου η γερμανική πίστα έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Το Civic Type R δεν εισάγεται στη χώρα μας και οι τιμές στην Ευρώπη ξεκινούν από τα 54.850 ευρώ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *