Η τιμή του νέου Hyundai KONA Electric

Η ηλεκτρική εκδοχή της 2ης γενιάς του SUV της Hyundai απέκτησε τιμές στη γαλλική αγορά.


Η 2η γενιά του Hyundai KONA έχει ήδη «πατήσει» στη χώρα μας, σε όλες τις εκδόσεις πλην της αμιγώς ηλεκτρικής. Υπάρχουν θερμικές, mild hybrid και strong hybrid.

Η μόνη που ακόμα αναμένεται είναι η ηλεκτρική, η οποία αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τους Νοτιοκορεάτες. Άλλωστε, δεν έχουν κρύψει ότι το νέο KONA σχεδιάστηκε εξαρχής ως EV, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιηθούν όλα τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης. Και πλέον, έχει τιμές στη Γαλλία.

Η παραγωγή του KONA Electric 2ης γενιάς ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες στο εργοστάσιο της Hyundai στο Nosovice της Τσεχίας, συγκεκριμένα στο Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC). Μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσει τις 21.000 μονάδες, ενώ για το 2024 θα «ανέβει» στις 50.000.

Η νέα γενιά του KONA Electric προσφέρεται σε δύο εντελώς νέες εκδόσεις ισχύος και μπαταρίας σε σχέση με το παρελθόν. Έτσι, η βασική έκδοση περιλαμβάνει μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 48,4 kWh (έναντι 39,2 kWh) και ηλεκτροκινητήρα ισχύος 156 PS (έναντι 136 PS), με αυτονομία 377 km. Η ισχυρότερη παραλλαγή έχει μπαταρία 65,4 kWh (από 64 kWh) και αποδίδει 218 PS (από 204 PS), με εκτιμώμενη αυτονομία 514 km.


Η ελληνική αντιπροσωπεία, στην παρουσίαση του νέου KONA στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, είχε γνωστοποιήσει ότι η ηλεκτρική έκδοσή του θα βρεθεί στη χώρα μας σε δύο επίπεδα εξοπλισμού (Distinctive και N Line). Αντίθετα, στη γαλλική αγορά, είναι διαθέσιμο σε τέσσερα επίπεδα, Intuitive, Creative, Premium και Executive.


Η έκδοση Intuitive διαθέτει, μεταξύ άλλων, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, Active Highway Driving Assistance, διζωνικό αυτόματο κλιματισμό, ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνη συστήματος infotainemnt 12,3 ιντσών, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, ηλεκτρικό χειρόφρενο, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, adaptive cruise control, προβολείς Bi-LED και πίσω φώτα LED.

Στην έκδοση Creative προστίθονται δυνατότητα ασύρματης φόρτισης για τηλέφωνο, προσαρμοσμένος ατμοσφαιρικός φωτισμός LED, επένδυση από δέρμα και ύφασμα, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματακαι τιμόνι και φιμέ πίσω τζάμια.

Οι τιμές του νέου KONA Electric στη Γαλλία ξεκινούν από 41.850 ευρώ για την έκδοση Intuitive            Creative            Premium         Executive.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *