Η Skoda έβαλε μπροστά την παραγωγή της νέας Octavia


Η Skoda έβαλε μπροστά τις μηχανές των εργοστασίων της και ξεκίνησε την παραγωγή της νέας ανανεωμένης Octavia.


Η παραγωγή της ανανεωμένης Skoda Octavia ξεκίνησε στο εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στην πόλη Kvasiny της Τσεχίας. Όπως υπογραμμίζει η Skoda, η παραγωγή του μοντέλου στο εργοστάσιο της πόλης Mladá Boleslav θα συνεχιστεί ταυτόχρονα, ωστόσο η κίνηση αυτή απελευθερώνει χώρο για να κατασκευαστούν περισσότερα Enyaq, αλλά και το επερχόμενο επίσης ηλεκτρικό Elroq, το οποίο βρίσκεται προ των πυλών.

Η τρέχουσα τέταρτη γενιά της Skoda Octavia ανανεώθηκε τον περασμένο Φλεβάρη. Κατά το φρεσκάρισμα που δέχτηκε έφερε μαζί της, νέα σχεδίαση, προβολείς Matrix-LED δεύτερης γενιάς, περαιτέρω βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης και νέες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης, ChatGPT στον φωνητικό βοηθό Laura.

Η ανανεωμένη Skoda Octavia προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης και diesel 1,5 και 2,0 λίτρων, αλλά και σε ήπια υβριδικές εκδόσεις βενζίνης με σύστημα 48 βολτ. Η ισχύς ξεκινά από τα 115 άλογα και φτάνει έως και τα 265 στην κορυφαία έκδοση RS.

Η Skoda αναφέρει πως η ιεραρχία των εξοπλιστικών εκδόσεων της ανανεωμένης Octavia θα ορίζεται ως εξής: Essence, Selection, Sportline και RS.


Κλείνοντας, η Skoda αναφέρει πως περίπου 7,5 εκατομμύρια μοντέλα έχουν παραχθεί από τότε που παρουσιάστηκε η πρώτη σύγχρονη γενιά της Octavia το 1996.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *