Η μοτοσυκλέτα του Tom Cruise που έκλεψε την παράσταση στην τελετή λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων και όλοι έψαχναν να βρουν ποια είναι – Ήταν μια ηλεκτρική Harley Davidson LiveWire S2 Del Mar,


Μια από της ατραξιόν που συζητήθηκαν όσο τίποτα στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, τράβηξαν τα βλέμματα και έγιναν viral ήταν σίγουρα ο Tom Cruise με την μοτοσυκλέτα του.


Ο σταρ του Χόλυγουντ εμφανίστηκε πάνω σε μια επιβλητική κι εντυπωσιακή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα και έκανε τα γνωστά του stunts.

Ο Tom Cruise κατέβηκε με σκοινί, παρέλαβε την σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων, την έβαλε πάνω στη μηχανή τοθυ και έφυγε από το στάδιο του Παρισιού. Στη συνέχεια βγήκε στους δρόμους της γαλλικής πόλης όπου υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε τη διαδρομή για να πάει η σημαία στο Λος Άντζελες, όπου θα γίνει η επόμενη Ολυμπιάδα.

Λίγο μετά το εντυπωσιακό κλου όλοι άρχισαν να ψάχνουν τι μηχανή ήταν αυτή που είχε ο σταρ του Χόλιγουντ. Η απάντηση δόθηκε από τους πιο… ψαγμένους και ενημέρωμένους. Ήταν μια ηλέκτρική Harley Davidson LiveWire S2 Del Mar.

Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Harley-Davidson έχει βασιστεί στην πρωτοποριακή αρχιτεκτονική ARROW και συνδυάζει ηλεκτρική ισχύ και ευελιξία σε ένα ανάλαφρο πακέτο.


Η αμερικάνικη εταιρεία αποτελεί την εν λόγω μοτοσυκλέτα ως ένα “Urban Street Tracker”, συνδυάζοντας τις αρετές μιας μοτοσυκλέτας πόλης και μιας μοτοσυκλέτας Flat Track.

Το ψηλά τοποθετημένο τιμόνι και το στενό πίσω τμήμα της Harley-Davidson LiveWire S2 Del Mar πρόσφεραν στον Cruise μια επιβλητική θέση οδήγησης. Οι τροχοί 19 ιντσών της μοτοσυκλέτας, τυλιγμένοι με ελαστικά Dunlop DT1, εξασφάλιζαν τη σταθερότητα στον δρόμο. Ταυτόχρονα, τα φρένα μονού δίσκου με δαγκάνες της Brembo πρόσφεραν αξιόπιστη ισχύ πέδησης– καθοριστικής σημασίας για τη γρήγορη βόλτα του Cruise στην πόλη.

Όσο για τις επιδόσεις της, το ηλεκτρικό μοντέλο της Harley-Davidson μπορεί να κάνει 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 3 δευτερόλεπτα και τροφοδοτείται από μια μπαταρία 10 kWh που προσφέρει μέχρι και 181 χλμ. αυτονομίας. Διαθέτει ισχύ 84 ίππων (63 kW), η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 165 χλμ./ώρα και η τιμή της ξεκινά από τα 15.499 δολάρια.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *