Η γιορτή του Σκαραβαίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Την Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου, γιόρτασε η λέσχη της Θεσσαλονίκης.  Δεκάδες σκαραβαίοι βρέθηκαν, όπως κάθε χρόνο στην Πλατεία Αριστοτέλους σε μια εκδήλωση που γέμισε με χρώμα και ιστορία ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης.


Ο σκαραβαίος δημιουργήθηκε από τον Ferdinand Porsche μετά από την προτροπή του Αδόλφου Χίτλερ για ένα αυτοκίνητο με προσιτή τιμή και χαρακτηριστικά που το τοποθετούσαν κοντά στο λαό.

Το Volkswagen Type 1, αγαπήθηκε από το κοινό της αυτοκίνησης παγκοσμίως. Αποτέλεσε το μοντέλο με τη μεγαλύτερη διάρκεια παραγωγής, από το 1938 μέχρι το 2003, αλλά κι αυτό με τις περισσότερες μονάδες που έχουν κατασκευαστεί στην ιστορία του, με 21.529.464 οχήματα να έχουν εξέλθει από τα εργοστάσια της VW.

Στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης έδωσαν το «παρών» μοντέλα κι ιδιοκτήτες κάθε γενιάς, που κρύβουν μεγάλες ιστορίες. Σκαραβαίοι ταξί, σκαραβαίοι κάμπριο, σκαραβαίοι που έχουν υποστεί τροποποιήσεις ώστε να ταιριάζουν περισσότερο στον κάθε οδηγό.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος μίλησε για τη δική του εμπειρία με τον εμβληματικό σκαραβαίο, λέγοντας ότι είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το όχημα ενός φίλου του, όταν ήταν φοιτητής. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «θυμάμαι ακόμα τη μυρωδιά του αυτοκινήτου και τον γλυκό ήχο του αερόψυκτου κινητήρα. Έζησα κι εγώ τη μαγεία του σκαραβαίου στα νιάτα μου.»


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *