Η Ford επιστρέφει στη Formula 1

Την ιστορική επιστροφή της Ford Motor Company στην Formula 1, ανακοίνωσε η εταιρία.


Η εταιρεία θα συνεργαστεί με τη Red Bull Racing, ώστε να κατασκευάσουν μαζί τον υβριδικό κινητήρα του 2026, όταν και τίθενται σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί.

Έχουν περάσει δεκαετίες από τα ένδοξα χρόνια της Ford ως κατασκευάστριας κινητήρα. Η τελευταία φορά που ένας οδηγός πήρε το πρωτάθλημα με κινητήρα Ford ήταν το 1994, όταν το έκανε ο Michael Schumacher με την Benetton. Και η Ford έχει να συμμετάσχει στο σπορ από το 2004, όταν είχε στην ιδιοκτησία της την ομάδα της Jaguar.

«Μετά από 22 χρόνια αποχής, η Ford επιστρέφει στη Formula 1,» δήλωσε ο διευθυντής της Ford Motorsport, Mark Rushbrook, στο R&T. «Θα αγωνιστούμε από το 2026 ως το 2030. Θα εισέλθουμε στο σπορ μέσω της συνεργασίας μας με τον νέο μας στρατηγικό εταίρο, τη Red Bull Racing, και συγκεκριμένα τη Red Bull Powertrains, που θα μετονομαστεί σε Red Bull-Ford Powertrains. Θα είμαστε ο δικός τους συνεργάτης για την εξέλιξη της νέας μονάδας ισχύος τους.»

Οι κινητήρες της Red Bull-Ford θα τροφοδοτούν τόσο τα μονοθέσια της Red Bull, όσο και της αδερφής ομάδας της AlphaTauri, οπότε στόχος είναι να υπάρχουν σε τέσσερα μονοθέσια το 2026. Η ομάδα θα σχεδιάζει και κατασκευάζει τους νέους υβριδικούς κινητήρες στο Milton Keynes, στα κεντρικά της Red Bull, στη Μεγάλη Βρετανία.


«Εξετάζουμε την περίπτωση της Formula 1, κοιτάζαμε τι γινόταν τα τελευταία χρόνια, καθώς διαμορφώνονταν οι κανονισμοί και το σπορ μεγάλωνε, και είδαμε πώς θα μπορούσαμε να εμπλακούμε ξανά,» εξήγησε ο Rushbrook. «Είναι πολύ καλή στιγμή να μπούμε τώρα».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *